بررسی کیفیت آموزش در آتلیه های معماری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_683
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1072
نویسندگان
دکتری معماری
کارشناس ارشد معماری
کارشناس ارشد معماری
چکیده
یکی از دغدغه های بزرگ امروز معماری مبحث آموزش می باشد . محیط کالبدی مکان های آموزشی و شرایط و قوانین حاکم بر آن ها و نیز دیده شدن جایگاه تکنیک و پیشرفت تکنولوژی در دانشکده ها و آتلیه های معماری ، عوامل مهمی در ایجاد بستر مناسب برای تربیت معماران و درنهایت بهبود وضعیت معماری می باشد . در ابتدای سخن به بررسی شیوه ی آموزش معماری در ایران و نیز کشور های پیشگام ددر امر آموزش معماری هم چون فرانسه و آلمان که بنیان گذاران اولین مکاتب آموزش معماری جهان به نام مکتب بوزار و مکتب باهووس بوده اند ، می پردازیم . در ادامه به بیان راهکار آتلیه پژوهشی که در دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی تهران و نیز شیوه ی آموزشی آتلیه 5 و 6 دانشکده معماری دانشگاه هنرهای زیبا تهران بی شک در دنیای امروز که پیشرفت تکنیک و تکنولوژی در تمامی زمینه های آموزش راه پیدا کرده است . در نظر گرفتن تاثیر تکنولوژی در امر آموزش معماری و نیز آشنایی دانشجویان با ابزارهایی که در فرآیند طراحی معماری کمک می کنند امری حیاتی است . لذا در ادامه ی سخن به طور کامل این ها را توضیح خواهیم داد .در این پژوهش با رویکرد توصیفی تحلیلی به تجزیه و تحلیل کیفیت آتلیه های معماری و نحوه ی آموزش در دانشگاه ها پرداحته ایم و ضمن تعریف شیوه ی آموزش معماری گذشته ی ایران و دیگر کشورهای پیشگام در امر آموزش معماری و نیز شیوه ی آموزش نوین معماری در دنیا و تاثیر پیشرفت علم و تکنولوژی بر آن ، نکات مثبت آموزش معملری گذشته وآموزش نوین امروز را در کنار هم جمع کرده تا شاید در جهت رفع دغدغه آموزش معماری گامی برداشتیم.کلیدواژه ها
آتلیه معماری ، آموزش معماری ، آتلیه پژوهشی ، آموزش نوین ، تکنیک و تکنولوژیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.