بررسی بناهای دوران پهلوی اول درمحور خیابان امام شهر تبریز (با تمرکز بر هتل ها و مهمانسراها)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_677
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2684
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد تهران مرکز
چکیده
هرچند که معماری در دوران پهلوی اول، عمدتا در سبک بین المللی و دربرگیرنده معماری آریایی در بناهایی چون کاخ دادگستری تهران، کاخ شهربانی و سایر بناهای ساخته شده در این دوران بود، اما در بناهای مسکونی و ساختمانهای کم اهمیت تر که ساخته دست افراد عادی بود رنگ و یوی آثار، متفاوت از بناهایی بود که زیرنظر دولت ساخته می شد. استفاده از بافت آجری، تراسهای کنسول شده و تزئینات خاص، عمدهترین شاخصه های معماری این بناها را شکل میدادند. در میان شهرهای ایران، تبریز از جمله شهرهایست که بافت قدیمی آن متعلق به این دوران بوده چراکه به دلیل زلزله های عظیمی که در این شهر رخ داده، از معماری قبل از قاجار و پهلوی در تبریز آثار کمی به جای مانده است. اما متاسفانه این بناها در دوران معاصر، مورد بی توجهی و کم لطفی قرار گرفته اند و در حال حاضر بیشتر به عنوان بافت فرسوده شهری در خطر نابودی هستند. به طوریکه تاکنون میزان زیادی از این بافت از میان رفته و مسئولان نیز تلاشی در جهت حفظ آثار باقی مانده ندارند. مطالعه و مشاهده مستندهای باقیمانده نشان میدهد که بیشتر بناهایی باقیمانده نیز، به دلیل داشتن مالکهای شخصی است و عمده کاربری این بناها نیز متعلق به هتل ها و مهمان سراهاست. با توجه به اهمیت حفظ آثار گذشتگان، این امر مرا بر آن داشت تا نگاهی به این موضوع داشته و به مطالعه تاریخچه ساخت هتل در این دوران بپردازم. این مقاله حاصل نتایج به دست آمده در این زمینه می باشد. روش تحقیق به کار رفته در این مقاله بر اساس مطالعات میدانی و کتابخانه ای در این زمینه می باشد. شایان ذکر است که منابع موثق چندی در این زمینه وجود ندارد و بیشتر بررسی های انجام شده نتیجه مشاهدات و گفتگوهای محلی است. نتایج به دست آمده از این تحقیق به در ضمن بیان ویژگی های معماری این بناها، می تواند گامی موثر در جهت حفظ هویت در سطح شهر تبریز بوده و به ویژه مسئولان را متوجه اهمیت این بناها سازد.کلیدواژه ها
معماری پهلوی اول ، مهمانپذیر ، بافت آجری ، تزئینات ، تراس های کنسول شدهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.