باد و آسایش انسان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_649
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 949
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه شاهرود
استادیار دانشکده معماری دانشگاه شاهرود
چکیده
معماری به عنوان مقوله ای انسان ساخت، ارتباط تنگاتنگی با طبیعت دارد. توجه به طبیعت که معماری، خود زاده ی آن است و طراحی بر مبنای عوامل اقلیمی، با تقویت رویکرد طبیعت گرا و انسانگرایانه معماری راه را برای دستیابی به شرایط مطلوب زندگی هموار می سازد. باد از جمله عوامل اقلیمی است که تأثیر به سزایی بر آسایش انسان در فضاهای باز شهری و همچنین فضای زندگی می گذارد. وزش باد با توجه به اقلیم هر مکان جغرافیایی قادر است شرایط مناسب محیطی را فراهم آورد که در عین حال محدودیتهایی را نیز در زمینه طراحی ایجاد می کند. از این رو در طراحی فضاهای مختلف شهری علاوه بر توجه به کیفیتهای عملکردی، بصری و زیبایی شناختی، توجه به نوع اقلیم شهر و چگونگی تأثیر باد بر مجموعه های شهری و ساختمان ضروری است. پتانسیل سنجی انرژی باد، استفاده بهینه از آن و کنترل شرایط نامطلوب موجب میگردد تا علاوه بر کاهش آلودگیهای زیست محیطی و استفاده حداقلی از سوختهای فسیلی، هزینه های ناشی از زندگی ماشینی کاهش یابد. این مقاله با نگاهی به تأثیر باد بر مجموعه های شهری، فضاهای باز و فضای زندگی، نحوه برخورد مناسب با این انرژی را در شرایط مختلف و عناصر گوناگون طراحی بررسی می کند تا بتواند با ارائه راهکارهایی برای افزایش بهره وری از انرژی باد در تهویه طبیعی ساختمان و کاهش آثار نامطلوب آن در فضاهای شهری، تطبیق عوامل محیطی با شیوه های طراحی را برای معمار و شهرساز میسر گرداند و با هماهنگی حداکثری طبیعت و معماری گامی در جهت بهبود کیفیت زندگی انسان بردارد.کلیدواژه ها
آسایش حرارتی ، باد ، مجموعه های شهری ، تهویه مطبوع ، بادشکنمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.