بررسی اولویت ترجیح رنگ بین کودکان دختر و پسر و الگویابی در طراحی فضاهای زیستی- اجتماعی کودک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_642
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1069
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری ،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
در سالهای اخیر تلاش متخصصان در ایران به مطالعه و بررسی مساله آموزشی و فضاهای آموزشی کودکان در راستای تطبیق با ویژگی های خاص رفتاری و جنسیتی کودک تاکید داشته است. شناخت روحیات رفتاری و مطالبات فضائی کودک در فضای زیستی موضوع چالش معماران در کنار سایر تحقیقات نیز لازم به پرداخت است. متاسفانه در ایران اکثر فضاهای دبستانی و مهدکودک ها فضاهای فاقد طراحی شکلی و رنگ و نور مناسب می باشند که بدون در نظر گرفتن نیاز کودک و تعبیر وی از فضا و رنگ، مورد استفاده قرار گرفته اند. از سوئی تفاوت نگرش جنسیت دختر و پسر نیز در این چالش هرگز مورد توجه قرار نگرفته است. به همین جهت برای رسیدن به فضای مطلوب و خوشایند برای کودکان مطابق با خواسته ها و سلایق رنگی خودشان درصدد ترجیح رنگ مورد علاقه شان پرداخته ایم. به همین دلیل هدف این پژوهش بررسی اولویت بندی ترجیح رنگ بین کودکان دختر و پسر 4 تا 6 ساله شهر تبریز در فضاهای آموزشی و تفریحی بوده است . بدین منظور 120 کودک (60 دختر و 60 پسر) به صورت تصادفی با روش نمونه گیری خوشه ای از مهد کودک های شهر تبریز انتخاب گردیده و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از کارت های رنگی شامل زنگ های زرد قرمز-آبی-سبر-صورتی-بنفش-سرمه-خاکستری-سیاه و سفید جمع آوری گردیده است. پیش بنی می گردد تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل واریانس نشانگر این موضوع باشد که ترجیح رنگ در میان پسر و دختر متفاوت است. علاوه بر این میانگین نمرات رنگ ها و نمودار های مربوطه به آنها نشان می دهد که به طور کلی رنگ های صورتی و بنفش و قرمز در اولویت اول و رنگ های آبی و سرمه و بنفیش از بین 10 رنگ در اولویت اول در ترجیح رنگی معنادار است. در نتیجه طراحی و رنگ آمیزی فضا های آموزشی مطابق با نیاز و خواسته کودکان می تواند در جهت افزایش و ارتقا کیفت آموزشی و رشد شخصیتی کودکان موثر باشد.کلیدواژه ها
اولویت بندی ، ترجیح رنگ ، دختر ، پسر ، فضای زیستی کودکمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.