بررسی معماری بازار ایرانی از دیدگاه ساخت شناسی (تکتونیک)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_541
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1958
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری
چکیده
اصطلاح تکتونیک یا ساخت شناسی در دو دهه گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفت. ارتباط و هماهنگی، موضوع اصلی مبحث ساخت شناسی است و راهی است برای متعادل کردن جنبه های ساختاری و شاعرانه معماری. در این مقاله سعی بر این شد تا بر اساس تعاریف ارائه شده از ساخت شناسی، پارامترهای آن در بازار ایرانی، به عنوان یکی از شاخص ترین عناصر معماری و شهرسازی بررسی شود. حاصل این بررسی به ما نشان خواهد داد که معماری سنتی ایران تا چه حد بر اصول این دیدگاه منطبق بوده و چگونه در معماری بازار ایرانی تبلور یافته است. در این راستا، علت پیدایش بازار و انواع آن، عناصر تشکیل دهنده و نوع ساختار بازار، گسترش بازار و نیز آثار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بازار مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه برآمده، بیانگر تاثیر این دیدگاه بر کیفیت فضا و پایداری بنا است که میتوان از نتایج پایانی این مقایسه در جهت بهبود کیفیت معماری امروز با در نظر گرفتن تکنولوژی روز، مفاهیم معماری ایرانی و خلق فضاهای جدید بهره برد.کلیدواژه ها
ساخت شناسی ، معماری سنتی ، بازار ایرانیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.