بررسی ابعاد پایداری اجتماعی مؤثر در طراحی پیاده راه (نمونه موردی خیابان آمادگاه)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC01_505
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس السادات علوی دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت

نگین اخوان حریری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت،

چکیده

توجه به الگوی حرکت انسان در فضاهای شهری با جنبش پیاده گستری در اروپا گسترش یافت و موجب بازگشت انسان و حرکت پیاده به رکن اصلی طراحی شهری شد. دوران قبل از انقلاب صنعتی معیار اصول طراحی و گسترش شهرها ٬ انسان بود ولی با اختراع توپ و بوجود آمدن خطوط راه آهن فرم شهرها تغییر کرد. در ایران نیز با ورود ماشین ٬ الگوی حرکت در شهرها دگرگون شد. توسعه پایدار یکی از ارکان مهم در برنامه ریزی و سیاست گذاریهای شهری است. در ایران نیز با ورود ماشین ٬ الگوی حرکت در شهرها دگرگون شد. توسعه پایدار یکی از ارکان مهم در برنامه ریزی و سیاستگذاریهای شهری است. در ابتدا موضوع توسعه پایدار بیشتر متمرکز بر ابعاد زیست محیطی و اقتصادی بود ولی از قرن 21 پایداری اجتماعی نیز بعنوان یکی از اجزای اساسی توسعه پایدار مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفت. برای پایداری اجتماعی سه مؤلفه مشارکت، امنیت و کیفیت زندگی را می توان انتخاب کرد که هرکدام شامل معیارها و زیرمعیارهایی مانند پیوستگی اجتماعی، امنیت اجتماعی و غیره است. بعنوان نمونه خیابان آمادگاه اصفهان با داشتن فضاهای معماری مناسب، بناهای تاریخی و معاصر متنوع مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق با استفاده از جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و مشاهده و گفتگو با استفاده کنندگان از طریق تکنیک سوات به تحلیل ابعاد پایداری اجتماعی مؤثر در تبدیل شدن این خیابان به پیاده راه پرداختیم.

کلیدواژه ها

پیاده راه ، پایداری اجتماعی ، خیابان آمادگاه ، جدول سوات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.