بررسی فرآیند ادراک محیط بر اساس نظریه گشتالت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_458
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2712
نویسندگان
عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممقان، گروه معماری، ممقان، ایران
چکیده
دیدن و دریافت حسی از تواناییهای طبیعی انسان محسوب می شود ادراک محیط در واقع دریافت اطلاعات از طریق حواس بویژه حس باصره است و حس باصره تنها عاملی است که نزد طراح و انسان یکسان است و اساس نحوه دریافت بصری در همه انسانها نیز یکسان است . دریافت و آگاهی بصری با سرعتی نزدیک به سرعت نور کسب می شود و پیام بصری همچون جریانی مداوم انسان را در ارتباط با محیط قرار می دهد. مقاله مزبور توجه خاص خود را به بررسی روان شناسی گشتالت در زمینه دریافت حسی و نحوه سازمان دهی دریافت های حسی معطوف کرده است که در حقیقت بررسی چگونگی بیرون آمدن کلیتها از درون اجزاست، همچنین این مقاله سعی بر تحلیل روند ادراک محیطی با توجه به اصول گشتالت دارد. نتایج حاصل از این مقاله با توجه به اصول گشتالت نشان می دهد کل ساختار است که دریافت می شود و نه تک تک اجزای آن، بنابراین ابتدا کلیت محیط درک می شود سپس اجزاء تشکیل دهنده آن مورد شناخت قرار می گیرد و نقش مایه های کلی بر عناصر تشکیل دهنده شان برتری می یابند و خواصی را دارا هستند که ذاتا در خود آن عناصر موجود نیست و کل تجربه ادراک شده دارای خاصیتی است که در اجزای آن وجود ندارد.کلیدواژه ها
محیط ، دریافت حسی ، ادراک ، نظریه گشتالتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.