نماد و نشانه های حکمت هنر اسلامی در خانه های دوره قاجار اردبیل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC01_431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2062
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین پیش کار

مدرس دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

آثارو بناهای بر جای مانده از سلوک پیشینیان، کارآمدترین ابزار در بازخوانی مبانی معنوی و معرفتی معماری اسلامی است.معماری ایرانی حاصل نگاه معنوی نیاکان نیک اندیش ماست، از این رو هر آینه این آثار مورد بررسی دوباره قرار می گیرد، می تواند راهگشای کشف مفاهیم مستور در کالبد آن، شود.خانه های تاریخی ایران،همچون دیگر مصنوعات جوامع سنتی، علاوه بر کارکردی که دارند، مکانی برای تبلور و انتقال مفاهیم نهفته در جهان بینی پدیدآورندگان آن به شمار می رود. هنرمند ایرانی با استفاده از جنبه های تزیینی هنراسلامی و برگرفته از مفاهیم نمادین، هنر خویش را به کمال مطلوب می رساند. در این مقاله، پس از شرح مباحثی چون هنر اسلامی، نماد، نشانه، به بررسی نماد و نشانه های حکمت هنراسلامی در خانه های دوره قاجار اردبیل با بررسی توصیقی- تحلیلی پرداخته ایم.نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که سلسله مراتب دسترسی نماد درون گرایی، آیینه کاری نماد انعکاس، پرده های وصل دهنده نماد شفافیت و تداوم،سرداب نماد تعادل موزون توازن حساس - در این خانه ها است.

کلیدواژه ها

معماری و حکمت اسلامی ، نماد ونشانه های حکمت هنر اسلامی ، بررسی نماد و نشانه های حکمت هنر اسلامی دوران قاجار در خانه های این دوره در اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.