بازنگری سودمندی تغییرات محیطی در ارتقای احساس امنیت زنان در فضای شهری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_425
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 611
نویسندگان
دانشگاه گیلان، دانشکده معماری و هنر
استادیار، دانشگاه گیلان، دانشکده معماری و هنر
استادیار، دانشگاه گیلان، دانشکده معماری و هنر
چکیده
با توجه به لزوم تأمین احساس امنیت شهروندان در فضاهای عمومی شهری در دهه های اخیر تلاشهای زیادی در راستای ارتقای امنیت محیط شهر صورت گرفته است. رویکرد محیطی پیشگیری از جرم که تأکید به افزایش امنیت از طریق تغییر کالبدی شهر دارد، متوجه انتقادهایی از سوی نظریهپردازان شده است. بر این اساس هدف این پژوهش بازنگری میزان و حوزه ی اثرگذاری تغییرات کالبدی در افزایش احساس امنیت زنان در فضای شهری است. روش پژوهش، تجزیه و تحلیل کیفی متون و اسناد کتابخانه ای بوده است. مطالعات انجامشده در این پژوهش، حاکی از آن است که باوجود انتقادها و مشکلات این رویکرد نه تنها دستکاری در محیط میتواند باعث افزایش احساس امنیت زنان شود، بلکه عمده ترین قشر ذینفع از تغییرات محیطی در راستای ارتقای امنیت، زنان و سایر اقشار آسیب پذیر هستند. زیرا آنها به واسطه ی آسیب پذیری شان بیشتر به شاخص های کالبدی امنیت محیط حساسیت دارند، تا با تحلیل ریسک محیط بتوانند از مکانهای خطرناک اجتناب کنند. اما از انتقادهای صورت گرفته نسبت به رویکرد محیطی پیشگیری از جرم این نتیجه حاصل می شود که فضا در یک خلأ اجتماعی قضاوت نمی شود و درواقع بی مفهوم است که ویژگیهای فیزیکی و اجتماعی فضا به صورت دو بخش مجزا در نظر گرفته شوند. بنابراین در راستای افزایش احساس امنیت زنان و ارائه ی رهنمودهای طراحی محیط، زمینهی اجتماعی محیطی که طراحی در آن صورت می گیرد نیز باید در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی ، احساس امنیت زنان ، ترس در فضای شهری ، فضای عمومیمقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.