مقایسه تطبیقی تأثیر رنگ بر افراد در کتابخانه مرکزی سیاتل و کتابخانه دانشگاه BTU
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_398
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1550
نویسندگان
پژوهشگر دوره دکتری معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری
چکیده
همواره کتابخانه ها از نقش بسزایی در فرهنگ جامعه برخوردار بوده اند. اما متاسفانه در کشور ما به جذابیت و تأثیرات روانی کتابخانه ها توجه کمتری شده است. از این رو کتابخانه به فضایی خسته کننده تبدیل شده است. ساختمان کتابخانه ها بهتر است در جهت ایجاد تأثیرات مثبت به روی مراجعه کنندگان برنامه ریزی شده باشند. معماران نیز همواره با انتخاب فضاهای جذاب و استفاده از رنگهای مناسب و رعایت نمودن تمامی استانداردهای فضایی، یک فضای علمی را با وجود آسایش و احساس راحتی مطلق برای کاربران ایجاد کرده باشند. چرا که رنگ ها عوامل بسیار مهمی بوده که علاوه بر لحاظ بصری، تأثیرات روانی مهمی بر اشخاص داشته اند. در این کنکاش تأثیرات رنگ در در دو بنای کتابخانه مرکزی سیاتل و کتابخانه دانشگاه (BTU) مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه اصلی از این مقایسه ها، بدست آوردن اطلاعات کاربردی و مفید و رسیدن به بهترین راه حل برای طراحی کتابخانه هایی آرامش بخش و فعال به دور از هر گونه سنگینی فضا توسط رنگ، در طرح های آتی بوده است. این تحقیق بر اساس روش کیفی و استدلال منطقی استوار بوده است. همچنین مطالعه ی کتابخانه ای اساس بیان تحلیل و توصیف مطالب موجود در این مقاله را تشکیل داده اند.کلیدواژه ها
روانشناسی رنگ ، کتابخانه مرکزی سیاتل ، کتابخانه دانشگاه (BTU)مقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.