تبیین شاکله معمار ذاکر، در معماری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_397
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 930
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و هنر یزد،
استادیار دانشگاه یزد دانشکده هنر و معماری
استادیار دانشگاه یزد دانشکده هنر و معماری
فارغ التحصیل دکتری معماری دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
او » شاکله « یکی از مهم ترین عناصر شخصیت که در قرآن کریم به آن اشاره شده است، مفهوم شاکله می باشد. هرانسانى رفتار و عمل او برخاسته از است. بین اعمال فرد و «شاکله» او همواره تناسب و رابطه برقرار است. کردار و شخصیت رفتارى هر انسانى، ریشه در «شاکله» او دارد و تفسیر و تحلیل عملکرد هر شخص را باید در «شاکله» او جستجو نمود. ذاکر به معنای عام کلمه یعنی انسانی که غافل نباشد و علم به علوم نهفته در خود ،پیدا کند؛تا با کمک آاین علوم به شناخت حقیقت خود و خدای خود برسد.لذا شاکله معمار ذاکر ، شکل و محتواى عمل او که معماری کردن است را ترسیم می کند و در واقع شکلدهنده به حرکت و معماری او است. شاکله حیثیت اکتسابیای است که انسان با اندیشه ها و اعمال خود آن را میسازد. ذکر عاملی می شود که شاکله معمار را تا سیدن به شخصیت بهنجار رشد دهد و شاکله معمار ذاکر ،به خود بگیرد. پژوهش با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی و با کمک رویه های قیاس و فنون کتابخانه ای ، به این مهم می رسد که شاکله معمار در هدف، کیفیت فضایی، عملکرد و مفاهیم ، انتخاب سبک و مکتب و نهایتا در فرم و شکل ظاهری معماری موثر خواهد بود. انسان معمار، به کمک ذکر میتواند شاکله ذاکر خود را، در عمل، که معماری کردن است؛ نمایان سازد و اثری وضع کند که ذکر باشد و مذکری برای انسان هم نوعش گردد.لذا لازم است معماران با کمک ذکر نهایت تلاش خود را در رشد شاکله خویش و توجه به نقش آن، در معماری داشته باشند.کلیدواژه ها
ذکر ، شاکله ، شاکله معمار ذاکر ، شخصیت بهنجار ، شخصیت نابهنجارمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.