بررسی وضعیت تراوش از بدنه و پی سد خاکی آغچای با استفاده از اطلاعات ابزار دقیق
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_349
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1105
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
آنالیز تراوش در سدهای خاکی یکی از مهمترین مسائلی است که در صورت عدم توجه به این مهم، عوامل مخربی چون نیروی تراوش و بوجود آمدن فشار آب حفرهای، پایداری سد را مورد تهدید قرار میدهد. با نصب ابزار در بدنه سدهای خاکی می توان از وضعیت دقیق سد در زمان ساخت و بهره برداری اطلاع حاصل کرد. با استفاده از ابزار میتوان رفتار واقعی سد را ارزیابی کرد و به تناسب در مقابل رفتارهای نامناسب اقدامات پیشگیرانه اصلاحی را برنامه ریزی و اجرا کرد. بسیاری از مخازن سدهای شناخته شده در جهان، دارای مشکلات ناشی از نشت می باشند. این نشت ممکن است از تشکیلات زمین شناسی ساختگاه سد پی سد و یا از بدنه سد اتفاق افتد. همچنین پدیده زیرشویی زیر پی و بدنه، موجب شکست های فاجعه آمیز در سدها گردیده است. گرادیان خروجی نیز مهمترین معیار طراحی برای ضریب اطمینان نسبت به زیرشویی است. در این تحقیق با بررسی دقیق نوسانات تراز آب مخزن از ابتدای آبگیری سد و تغییرات فشار آبحفرهای در پیزومترهای نصب شده ، محدوده ای را که در آن آب مخزن در تعادل است انتخاب می گردد و با مطالعه و بررسی اطلاعات ابزار دقیق در این بازه، اقدام به رسم خط فریاتیک با استفاده از اطلاعات پیزومترهای لوله ایستا (SP) و تارمرتعش موجود در پی و بدنه سد (EP,RP) میگردد و وضعیت تراوش از سد مورد بررسی قرار میگیرد.کلیدواژه ها
تراوش ، سدخاکی ، آغچای ، ابزار دقیق ، خط فریاتیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.