بررسی ساختاری معماری مجتمع های ورزشی و تاثیر آنها بر ارتقای سطح توسعه گردشگری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1048
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نساجی متین

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه معماری، تبریز، ایران

میرسعید موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،گروه معماری، تبریز، ایران

چکیده

می توان به جرات گفت بحث توسعه گردشگری مقوله ای است که امروزه توجه تمامی کشورها و شهرهای جهان را معطوف خود نموده است. مطرح شدن شهر در محافل، در کنار درآمدها، ارز آوری و دیگر مزایای رونق یافتن صنعت گردشگری، بیانگر لزوم پرداختن به این موضوع می باشد. این جنبش بین المللی که به عقیده بسیاری از صاحب نظران معاصر، هزاره سوم را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، حوزه ها و بسترهای گوناگونی از قبیل: فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، ورزشی و... را شامل می شود. از آنجا که پیشینه ورزشی ایران با قدمت و تاریخ کهن خود در جامعه جهانی تجلی یافته و نمونه های مختلف ورزش های ایرانی را رقم زده، لذا در این مقاله بر آن شدیم تا با نگاهی بر تاریخ مجتمع های ورزشی ایرانی و سرانجام کنونی آنها، و همچنین شناخت شاخصه های مهم شکل گیری اینگونه فضاها ، رابطه بین صنعت گردشگری با روند شکل گیری شکل معماری فضاها و مجتمع های ورزشی را در حوزه ی شهری بررسی کنیم. نگارنده در این مقاله کوشیده تا با نگاهی به شاخصه های مهم جذب گردشگری، به واکاوی ریشه های فرهنگ سازی درست در حوزه گردشگری و همچنین به اهمیت پیدایش مراکز ورزشی ، با هدف عبور از بحران های موجود، تحلیلی اجمالی داشته باشد. این تحقیق با استفاده از مطالعات نظری، بررسی و تحلیل تحقیقات انجام شده در این زمینه صورت گرفته است و روش گردآوری اطلاعات به صورت پیمایشی، میدانی بوده است. در مقاله حاظر ابتدا اطلاعات مربوط به مبانی نظری تحقیق شامل اطلاعات مربوط به مجتمع های ورزشی، ضوابط و استانداردهای فضایی، کیفیات محیطی و عوامل تاثیرگذار بر ارتقای سطح کیفی این مجتمع ها با در نظر گرفتن مفاهیم توسعه گردشگری را مورد مطالعه قرار داده و نتایج مقاله بیانگر این نکته است که در راستای روند رشد و توسعه صنعت گردشگری جامعه، توجه به شکل گیری و معماری مجتمع های ورزشی، از جمله ضرورت ها و نیازهای مبرم هر اجتماعی می باشد.

کلیدواژه ها

ساختار معماری ، مجتمع ورزشی ، توسعه گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.