تحلیلی بر: شاخص های پایدار شهری (مطالعه موردی: شهر تبریز)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
کارشناس معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ایران
دانشجوی دکتری معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذر شهر، ایران
چکیده
گوناگونی و تنوع در شکل معماری مساکن و بناهای مختلف در نقاطی که از لحاظ شرایط اقلیمی یکسان می باشند، نیاز به بررسی و تفحص در حوزه های پایداری را نشان می دهد. از آنجائی که شرایط اقلیمی موثرترین عامل در شکل گیری شکل معماری و بافت شهری به شمار می رود و به نوعی مهمترین عامل برای ایجاد آسایش افراد در شهر و مساکن نیز می باشد، این مقاله سعی در تحلیل و واکاوی در شاخص های پایدار شهری داشته است. هدف کلی تحقیق حاضر، شناخت ویژگی های شاخص پایدار شهری در مناطق سرد و کوهستانی و تاثیرات شاخص آن در معماری مساکن منطقه، به ویژه شهرستان تبریز بوده است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی بوده و از روش میدانی برای عکس برداری، مصاحبه با ساکنین و افراد مطلع و..... استفاده شده است. در بخش دیگر تحقیق از روش اسنادی بصورت مراجعه به سایتها، مقالات، کتب و سازمان های مرتبط بهره گیری شده است. در نگاه اول بررسی ها نشان می دهد که در ساخت و سازهای مساکن و نیز شکل معماری بناها، شرایط اقلیمی از دیرباز مورد توجه معماران و سازندگان بوده است. مطالعه ساختمان های موجود در مناطق مختلف شهر تبریز، نشان می دهند که در گذشته به منظور استفاده حداکثر از انرژی های طبیعی و مقابله با عوامل نامساعد محیطی، ملاحظات اقلیمی تا حدودی، البته با توجه به امکانات آن زمان رعایت شده، ولی بنظر می رسد معماری مدرن نوعی گسیختگی با این موضوع دارد و گویی در ساخت و سازهای اخیر، آن ملاحظات اقلیمی گذشته به دست فراموشی سپرده شده و مقابله با شرایط نامساعد اقلیمی به وسیله فناوری های مدرن و صرف هزینه انجام می گیرد که این موضوع نیازمند تلاش هر چه بیشتر محققین و دست اندرکاران امر ساخت و ساز در جهت ارائه راه حل هائی در راستای بهبود این مسأله می باشد.کلیدواژه ها
اقلیم ، ویژگی های اقلیمی ، مناطق سرد و کوهستانی ، شکل گیری معماری ، تبریزمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.