راهکارهای انرژی صفر در مجتمع های مسکونی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا مهردادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

وحید وزیری

استادیار گروه معماری دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

طی سال های اخیر استفاده از مصالح، انرژی بسیار زیادی مصرف می کند و مشکلات مربوط به کاهش منابع انرژی های فسیلی، افزایش آلودگی محیط زیست ناشی از سوزاندن این منابع از سوی دیگر، تجدید نظرهایی را در این راستا ایجاب می کند، گسترگی نیاز انسان به منابع انرژی همواره از مسائلی اساسی و مهم در زندگی بشر می باشد، با پیشرفت تکنولوژی و صنعت، تغییراتی در عرصه مهندسی ساختمان جلوه نموده که نیازمند ارائه راهکارهایی در طراحی ساختارهای نوین می باشد تا مصالح و سازه ای بهینه در راستای اهداف انرژی صفر ایجاد گردد. این مقاله در پی آن است تا اهمیت تفکرات معماران در ارتباط با سیستم های ساختمانی نو می باشد، ساختمان انرژی صفر اصطلاحی است که برای نسل جدید ساختمان هایی که انرژی های فسیلی در آن وجود ندارد. مزایای این گونه ساختمان ها افزایش راندمان انرژی، صرفه جویی در مصرف انرژی است. استفاده از انرژی های وجود در طبیعت و کاربرد آنها در مجتمع های مسکونی و ادامه آن برای نسل آینده خواهد داشت، طراحی مجتمع های مسکونی با استفاده از اصول بهنیه سازی مصرف انرژی، باعث می شود هزینه های انرژی بطور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و همچنین با کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای، محیط زیست محافظت می گردد. ضرورت حداقل رساندن استفاده از سوخت های فسیلی باعث شده تا در جهان بعد از نسل ساختمان های سبز که از حداقل انرژی مصرفی برخوردار بودند، لذا مطالعاتی در زمینه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، مجتمع های مسکونی انرژی صفر در معماری و صرف جویی در مصرف انرژی، در ارتباط بین معماری و انرژی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

ﻣﺠﺘﻤﻊ ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ ، انرژی صفر ، ﮐﺎﻫﺶ ﻣﺼﺮف انرژی ، انرژی ﺗﺠﺪﯾﺪ ﭘﺬﯾﺮ ، انرژی های نو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.