تبلور و ابراز فرهنگ و هنر مردم عسلویه توأم با توسعه گردشگری پایدار منطقه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 786
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی معماری
دکترای معماری و استادیار دانشگاه پیام نور
کارشناسی ارشد مهندسی معماری
چکیده
جنبش های شهرسازی اخیر در شهرهای ایران و بویژه تهران، شهرهای دیگر با وجود تکاپو، از جهتی رو به صعود کمی و از جهت دیگر رو به سقوط کیفی، از لحاظ تقلیدهای کورکورانه در معماری ساختمان بدون توجه به فرهنگ منطقه و تنها با نگاهی از حیطه زیباشناسی، به دور از کاربردی بودن آن، هستند که باعث عدم توجه بازدیدکنندگان از چنین مکان هایی می شود. این امر بدنبال خود، ضعف در پایداری مناطق بومی را به همراه داشت ه است . با تحقیقات میدانی و تجربی در زندگی مردم بومی و غیربومی ساکن در عسلویه، چه از ابعاد فرهنگی و چه از لحاظ صنعت ساخت، عدم توجه به موارد فوق را می توان به وضوح شاهد بود. شهرستان عسلویه با داشتن سنتها، مراسم خاص محلی و لباس های مخصوص به خود، دارای یک فرهنگ غنی، باارزش و قابل ارائه به قشرهای دیگر می باشد. توجه به این شهرستان با رفت و آمدهای متعدد و انحصاری که به سبب وجود منطقه پتروشیمی، دارا میباشد، از یک سو حائز اهمیت بوده و از سوی دیگر عدم وجود امکانات مناسب برای تأمین نیازهای یاد شده در آن که بتواند پاسخگوی تبلور مسائل فرهنگی و گردشگری پایدار آن منطقه، برای مردمی که به آنجا رفت و آمد دارند و یا سفر خواهند کرد، باشد و همچنین بتوان از آن بعنوان یک سمبل در نوار ساحلی آنجا برای کشتی هایی که عبور میکنند، بهره جست. برای تحقق بخشیدن به این هدف، میتوان با در نظر داشتن معماری بومی منطبق بر آنجا و شناخت فرهنگ، هنر و سنتهای ساکنین به نوعی توسعه صنعتی و اقتصادی را همگام با توسعه گردشگری، با ایجاد امکانات مناسب و متناسب، کارا دانست و گامی موثر در این زمینه برداشت.کلیدواژه ها
معماری بومی ، گردشگری پایدار ، شهرستان عسلویه ، فرهنگ و هنرمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.