توسعه یک مدل برنامه ریزی تصادفی چند مرحله ای به منظورتعهددهی سفارشات در شرایط عدم قطعیت عرضه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMEI01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن صادق عمل نیک

دانشیار، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تهران

حامد رضائیان اول

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تهران

احسان مردان

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه تهران

چکیده

با توجه به رقابتی شدن بازارهای جهانی و اهمیت نقش مشتری در توسعه سازمانها، به کارگیری یک مکانیزم قدرمتند و قابل اطمینان به منظور پشتیبانی از تصمیم گیرندگان در مواجهه با سفارشات مشتریان اجتناب ناپذیر است. میزان محصول قابل تعهد ( Available-To-Promise/ATP ) مکانیزمی است که با در نظر گرفتن عوامل متعدد تولیدی به طور همزمان، اقدام به پذیرش یا رد سفارشات مینماید. در بیشتر مطالعات صورت گرفته در زمینه ATP افق زمانی تصمیمگیری و اجرای مدل به صورت کوتاه مدت در نظر گرفته شده است. از همینجهت این مطالعات با فرض آگاهی کامل و قطعیت شرایط صورت پذیرفته اند. اما در سیستمهای تولیدی سفارشمحور ( Make-To-Order/MTO )محصولات پیچیده بوده و تولید محصول فقط پس از دریافت سفارش مشتری، صورت میپذیرد. از اینرو تحویل سفارش مشتری نیاز به زمان طولانیتری داشته و در نتیجه افق تصمیم گیری میان مدت خواهد بود. در چنین شرایطی میتوان فرض نمود که محیط تولیدی با عدم قطعیتهای مختلف مواجه خواهد بود. یکی از عواملی که میتواند تأثیرات زیادی بر تعهدات سازمان به مشتری داشته باشد، عدم قطعیت عرضه مواد اولیه و قطعات میباشد. بنابراین در این تحقیق از یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح تصادفی چند مرحلهای به منظور توسعه مکانیزم ATP در شرایط عدم قطعیت عرضه استفاده شده است. در انتها از طریق آنالیز عددی، مدل ارائه شده مورد بررسی قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

میزان محصول قابل تعهد، عدم قطعیت عرضه، برنامهریزی تصادفی چند مرحله ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.