بررسی عوامل سازمانی تاثیر گذار بر میل به صادرات در شرکتهای استان مازندران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMEI01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهدخت مهدوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، بازاریابی صادرات، دانشگاه پیام نور بابل

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی عوامل سازمانی تاثیر گذار بر میل به صادرات در شرکتهای استان مازندران پرداخته است. در تحقیق حاضر، با بهره گیری از تحقیق فرانسیسکو سرا و همکاران( 2009 )، مدلی را ارائه که در آن ویژگی های شرکت (اندازه شرکت، مزیت رقابتی محصول، گرایش به تکنولوژی) و ویژگی های عینی(سن، سطح تحصیلات، تسلط به زبان های خارجی) و ویژگی های ذهنی (ریسک پذیری، درک از هزینه، درک از سود، تعهد)به عنوان متغیر مستقل و میل به صادرات به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شد و بر اساس آن، فرضیاتی مطرح گردید، به این مقوله پرداخته ایم. روش تحقیق در پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری در این پژوهش، شرکتهای صادراتی استان مازندران ؛ بوده و روش نمونه گیری، نیز طبقه بندی شده می باشد.اطلاعات مورد نیاز این پژوهش، از طریق پرسشنامه بر گرفته از مدل فرانسیکوسرا و همکاران( 2009 )، گردآوری و تحلیل شده اند. براساس نتایج بدست آمده از یافته های پژوهش؛ ویژگیهای تصمیم گیرندگان(سن مدیران، تحصیلات مدیران، مهارت زبانی مدیران، میزان ریسک پذیری، درک از هزینه، درک از سود و تعهد مدیران) بر میل به صادرات در شرکتهای استان مازندران تاثیر گذار است. اما بین درک از هزینه صادرات و درصد فروش صادرات به کل فروش، رابطه معنی داری پیدا نشد. همچنین ویژگی های شرکت (گرایش به تککنولوژی، اندازه شرکت )و درصد فروش صادرات به کل فروش رابطه ی معنیدار وجود دارد. اما بین مزیت رقابتی و درصد فروش، رابطه معنی داری پیدا نشد.

کلیدواژه ها

عوامل سازمانی، صادرات، ویژگی های شرکت، ویژگی های عینی تصمیم گیران، ویژگی های ذهنی تصمیم گیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.