بررسی نقش مبلمان شهری در ارتقای کیفیت سیمای شهری (نمونه موردی شهر بجنورد)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD01_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه صداقتی

هئیت علمی دانشگاه بجنورد، کارشناس ارشد شهرسازی (برنامه ریزی شهری و منطقه)،

هانیه اسحاق زاده

هئیت علمی دانشگاه بجنورد، کارشناس ارشد ارتباط تصویری

چکیده

اکثر تحقیقات نوین مرتبط با توسعه شهری در قلمروی شهرسازی و گرافیک محیطی ، نشان از آن دارند که یکی از مهمترین پارامترهای تاثیرگذار در سیمای شهری ، مبلمان چیده شده در آن است .عناصری که علاوه بر کارکردی که دارند، زیبایی، نظم، خوانایی و هماهنگی سیستم شهری را نیز فراهممینمایند. امروزه کارشناسان شهری معتقدند که مبلمان شهری به اندازه طرحهای توسعه شهری دارای اهمیت میباشد لذا برای مبلمان و سیمای شهری، بهای ویژه ای پرداخت می کنند . نیاز شهروندی ، سیمای شهری و به وجود آمدن هویت شهری عوامل کلیدی در نحوه استفاده از مبلمان شهری هستند.عواملی که متاسفانه در پی توسعههای شتابان شهرهای امروزی و تحولات بی حد آن ها، مورد کم توجهی قرار میگیرند. شهر بجنورد، بهعنوان مرکز سیاسی، اداری و اقتصادی استان خراسان شمالی ازجمله چنین شهرهایی است که در دهه اخیر با تحولات شهری بیشماری مواجه بوده است و نیاز به تمرکز و توجه بیشتری در ابعاد مختلف مرتبط با امر توسعه دارد. این پژوهش با توجه به جایگاهمبلمان شهری در بجنورد و نقشی که میتواند در ارتقای کیفیت سیمای شهر داشته باشد ، صورت پذیرفته است. نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق توصیفی - تحلیلی می باشد . به منظور تجزیه وتحلیل دادهها از تکنیک سوآت بهره برده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهند که در کنار مسائل عدیدهای که وضعیت مبلمان شهری بجنورد دارد، کیفیت سیمای شهری در ارتقای آن نیز از اهمیت دوچندان برخوردار است. بنابراین، مهارت طراح آن است که در کنار چیدمان مبلمان شهر و اجزای آن، نیاز شهروندان را برطرف کرده و سیمای زیبا به شهر بدهد، بطوریکه شهروند احساس خوشایندی را در برخورد با آنها داشته باشد. در این راستا، مدل مفهومی چگونگی تاثیر مبلمان شهری در کیفیت سیمای بصری شهر با تاکید بر نمونه مورد بررسی (بجنورد) تدوین و در راستای تحقق آن، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مبلمان شهری، سیمای شهر، نیاز شهروندی، هویت، شهر بجنورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.