شهرهای کوچک و میانی راهکاری برای توسعه منطقه ای گیلان مطالعه موردی:شهرهای شرق گیلان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زمین و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ESUD01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 838
نویسندگان
هیئت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گیلان
چکیده
شهرهای کوچک و میانی، مسیر میانی مناسبی اند که منافع توسعه ی شهری و روستایی را بدون کاستی های رشد مفرط شهر های بزرگ یا پراکنش نقطه ای منابع محدود در سکونت گاه های روستایی پراکنده، که وجود خدماتاساسی را غیر قابل توجیه می کند، ترکیب می نماید. در این پژوهش در میان شهر های واقع در شرق گیلان، شهرستان های: آستانه، لاهیجان، لنگرود، املش، رودسر و سیاهکل ؛ با توجه به اهمیتشان و این که همگی در گروهشهرهای کوچک و میانی قرار گرفته اند، مورد بررسی و توان آن ها در برقراری تعادل منطقه ای استان مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعات صورت گرفته در این پژوهش به صورت کتابخانه ای و با استفاده از منابع مکتوب بودهاست. یافته های تحقیق حاکی از آن است که این شهرها با پذیرفتن و یا بهبود بخشیدن به عملکردهای اقتصادی ،اجتماعی- فرهنگی، فضایی- مکانی، اداری- سیاسی و نهایتا تحکیم پیوند روستا- شهری در خود می توانند زمینه های توسعه ی منطقه ای را فراهم آوردند؛ لذا با توجه به نزدیک بودن سطح برخورداری شهرهای مذکور این فرایند می تواند بهتر و کامل تر برقرار شود.کلیدواژه ها
شهرهای کوچک و میانی، شهر های شرق گیلان، توسعه ی منطقه ای، توسعه ی پایدارمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.