تاثیر کانون توجه در سوگیری حافظه افراد افسرده در بازیابی واژگاندارای بار عاطفیدر شیوه های مختلف بازیابی (بازشناسی ، یادآوری آزاد و یادآورینشانه دار) اطلاعات از حافظه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF01_310
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا زارع پور

کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران.

محمود کمالی

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور مرکز تفت ،استان یزد، ایران.

فاطمه زارع پور

کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران

حسین زارع پور

دانشیار گروه روانشناسی سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور،تهران ،ایران.

چکیده

زمینه و هدف: گرچه در دهه های اخیر موضوع حافظ یکی از مهم ترین زمینه های تحقیق در علوم رفتاری و روانشناختی می باشد اما پژوهشهای روانشناختی انجام شده در مود نقش کانون توجه در بازیابی اطلاعات از حافظه چندان زیاد نیستند. از این رو پژوهش حاضر، با هدف بررسی اثر کانون توجه در سوگیری حافظه افراد افسرده در هنگام بازیابی واژگان دارای بار عاطفی در شیوههای مختلف بازیابی (بازشناسی، یادآوری آزاد و یادگیری نشانه دار) و مقایسه آن با افراد غیر افسرده صورت گرفت. روش تحقیق: روش این پژوهش از نوع آزمایشی و جامعه تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان یزد در سال تحصیلی 92-1391 بود در ابتدا 200 نفر انتخاب و در دو گروه افسرده و عادی (هرگروه 30 نفر) جایگزین شدند. و سپس برای تغیر بازیابی حافظه شامل آزمون بازشناسی آزمون یادآوری آزاد و نشانه دار در بازیابی واژگان مثبت و واژگان منفی معندار بود. نتیجه گیری: در هر سه شیوه بازشناسی یادآوری آزاد و یادآوری نشانه دار گروه خنثی تفاوتی نداشتند و گروه افسرده دارای کانون توجه درونی نسبت به گروه غیر افسرده بشتر واژگاان مثبت را بازیابی کردند.

کلیدواژه ها

کاخون توجه، سوگیری، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.