مقایسه بهینه سازی تامین نیازهای مختلف پایین دست سد به روش برنامه ریزی خطی و الگوریتم ترکیبیPSO_LP

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قنواتی

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی عمران آب، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

آرش ادیب

دانشیار گروه عمران، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

افزایش جمعیت کشور ، تغییرات اقلیمی و کاهش روز افزون منابع آبی و مضافا محدود بودن منابع مالی اجرای طرح های ذخیره آب از جمله موارد مطرح در مدیریت منابع آب کشور می باشد . امروزه می توان با استفاده از روش های مختلف بهینه سازی، نسبت به کاهش حجم مخزن سد ها و در نتیجه کاهش هزینه های ساخت و همچنین با تعیین سیاست های مناسب بهره برداری نسبت به تامین نسبی نیاز های مختلف آبی اقدام نمود. جهت رسیدن به چنین هدفی، ضروری است در روش و مدل های پیشنهادی این امکان که درصدی از نیاز ها در دوره های مشخصی تامین نشود، لحاظ گردد. احتساب این گونه محدودیت ها در مدل بهینه سازی قطعی نیازمند افزودن متغیرهای دو مقداره (BINARY) در ساختار مدل است. در این مطالعه، استفاده ازالگوریتم ترکیبی PSO-LP و مقایسه آن با الگوریتم شاخه و حد با استفاده از نرم افزار لینگو جهت دستیابی به تابع هدف (کمینه حجم مخز) مورد نظر می باشد. نتایج حاصل نشانگر این موضوع است که نرم افزار لینگو به عنوان یکی از ابزارهای حل مسائل به روش MILP ، قادر به ارائه جواب بهینه بوده، هر چند که در بهینه سازی مسائلی که از پیچیدگی بیشتری برخوردار است، از ارائه نتیجه باز مانده ، این در حالی است که الگوریتم PSO-LP به جواب مطلوب تری همگرا می گردد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی ، لینگو ، الگوریتم PSO-LP ،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.