مدیریت شهری با رویکرد مدیریت محله محور (مطالعه موردی: شهر تهران - منطقه 8 شهرداری)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میکائیل علیپور

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مجتبی شعیبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

تجربه مدیریت شهری متمرکز در جوامع صنعتی و پیچیده امروزی با شکست روبرو شده است و مدیریت شهری بدون مشارکت شهروندان در اداره امور شهر تقریبا غیرممکن می باشد . دستیابی به این مهم (مشارکت شهروندان) جز از طریق تلاش علمی و برنامه ریزی شده مبتنی بر شناخت کافی از خصوصیات و علایق شهروندان، امکان پذیر نیست. رویکرد محله محور که برگرفته از رویکرد اجتماع محور است، در راستای حل پایدار و بهینه مسائل شهری و همکاری با مدیریت شهری با هدف مشارکت دادن شهروندان در امور شهر، یکی از کارآمدترین سازوکارهای منجر به توسعه پایدار است. در این رویکرد ساکنان محلات بعنوان شرکا و منتفعین اصلی فرآیند توسعه به حساب می آیند. شورایاری های محلات که افرادی منتخب از دل محلات هستند و مستقیماً با مسائل و مشکلات محل آشنا می باشند، می توانند در مدیریت محله محور و افزایش راندمان و بهره وری این تشکیلات محلی نقشی اساسی و استراتژیک را ایفا نمایند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اگر این طرح به طور کامل پیاده گردد و مورد حمایت و پشتیبانی مدیران عالی شهرداری قرار بگیرد، میتواند بهترین راندمان و بازدهی را در اداره خدمات شهری داشته باشد، زیرا اعضای شورایاری محلات، افراد منتخب محله می باشند که اولاً توسط افراد محله انتخاب شده اند و ثانیا با مشکلات اصلی و دغدغه های محله آشنا می باشند و میتوانند بهترین تصمیمات را به منظور رفع مشکلات اتخاذ نمایند. با توجه به موارد فوق الذکر، از بین سه عامل: دولت (مدیریت شهری متمرکز)، طرح ناحیه محوری و شورایاری محلات، شورایاری محلات میتوانند بیشترین نقش را درمدیریت خدمات شهری ایفا کند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، حکمروایی شهری ، مدیریت یکپارچه شهری ، محله محوری ، شورایاریها ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.