جایگاه گردشگری در توسعه روستایی (محدوده مورد مطالعه: روستای قیدو)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی شعیبی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی موذنی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

صنعت گردشگری در جهان توسعه فراوانی یافته است و بسیاری از کشورها از این راه توانسته اند وضعیت خود را بهبود ببخشند و از مشکلاتی مانند بیکاری، پایین بودن سطح درآمد سرانه و کمبود درآمد ارزی خویش بکاهند . صنعت گردشگری امروزه به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی نیز می نامند . یکی از انواع گردشگری که روز به روز طرفداران بیشتری پیدا میکند، گردشگری روستایی است و به نظر میرسد روستاها در آینده به یکی از مهمترین مقاصد گردشگران تبدیل شوند . ایران با برخورداری از جاذبه های مختلف در نواحی روستایی، با وجود اینکه محیط های دل انگیزی را برای گردشگری فراهم کرده است، ولی در حال حاضر نتوانسته مشکلات روستا را حل کند. در این راستا این مقاله بر آن است که نقش گردشگری در توسعه روستایی را مورد بررسی قرار دهد و در نهایت به این سوال که گردشگری چه نقش و اثری در توسعه روستایی قیدو داشته، پاسخ گوید. روش تحقیق در این مقاله از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و بررسی کتابخانه ای و مطالعه پیمایشی با کمک ابزار مصاحبه و پرسشنامه در آن استفاده شده است. حجم نمونه 30 خانوار و روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است. که در نهایت با روش همبستگی پیرسون در SPSS مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل شده نشان دهنده عدم ارتباط معنادار بین شاخصهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی- کالبدی به صورت ترکیبی و وجود همبستگی معنادار بین هر کدام از متغیرها با سایر متغیرها به صورت جداگانه می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری ، گردشگری روستایی ، توسعه روستایی ، روستای قیدو ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.