بررسی الگوهای معماری بومی فضاهای مسکونی روستایی و نقش آن در توسعه گردشگری (مطالعه موردی: روستای شاه کلا،شهرستان سواد کوه)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 883
نویسندگان
مدرس دانشکده فنی وحرفه ای الزهرا(س)
کارشناسی مهندسی عمران
چکیده
سیاستگذاران و برنامه ریزان توسعه در بسیاری از کشورها گردشگری روستایی را به عنوان راهکاری موثر در ارتقاع و توسعه روستایی قلمداد می کنند که از یک سو موجب ازدیاد سرمایه های جغرافیایی روستا شده و از سوی دیگر، زمینه های تنوع و پویایی اقتصاد روستایی را فراهم می آورد. در این راستا، معماری بومی به دلیل قرارگیری در بستر طبیعی، سادگی و هماهنگی با طبیعت، شکل خاصی به بافت و کالبد خانه های روستایی داده، موجب جذب گردشگر و گسترش صنعت گردشگری در روستاها می شود. مقاله حاضر روستای شاه کلا، از توابع شهرستان سوادکوه واقع در استان مازندران را به صورت مطالعه موردی انتخاب نموده و هدف از آن تحلیل الگوهای معماری بومی فضاهای مسکونی و نقش آن در توسعه گردشگری است. برای این منظور، معماری روستای مورد پژوهش از دو دیدگاه الگوی فضایی - عملکردی و الگوی اقلیمی مورد بررسی قرار گرفته است. رو تجزیه و تحلیل داده های این مقاله توصیفی - تحلیلی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات آن کتابخانه ای و میدانی می باشد. نتایج بیانگر آن است که در معماری بومی روستای شاه کلا فضاهای مسکونی دارای عملکردهای چندگانه در قلمروهای زیستی و معیشتی بوده که با نوع اشتغال خانواده، عوامل اقلیمی، امکانات اجتماعی و خصوصیات فرهنگی مردم در ارتباط می باشد. همچنین معماری این روستا که در نهایت تناسب، با محیط طبیعی درآمیخته است؛ موجب زیبایی منظر مساکن روستایی شده و عاملی موثر در جذب گردشگر محسوب می گردد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.