گذر و درنگی بر معماری بدون معمار (جستاری بر کیفیت کالبدی اکو موزه ی میراث روستایی استان گیلان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1042
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید کسری میرپادیاب

کارشناس ارشد معماری (مدرس معماری)

چکیده

امروزه یکی از عواملی که موجب به وجود آمدن توسعه ی پایدار در شهر ها می شود ایجاد و تولید اکو موزه هایی است که به صورت آزاد و سر باز برای آشنایی مردم به وجود آمده است تا با گذشته ی خود چه از لحاظ گویشی ،لهجه ای،فرهنگی و... بلکه از لحاظ معماری آشنا شوند و ببینند که گذشتگان چگونه پاسخگوی نیاز های اقلیمی خود بودند .در گیلان فاصله ی بین روستا ها از هم پیاده 10 دقیقه و با ماشین 5 دقیقه است ولی در این فاصله نوع معماری هر روستایی در گیلان، خاص خودش است و نحوه ی پاسخگویی آن به نیاز های اقلیمی متفاوت.گیلان استانی است که نمی توان از آن به گستردگی یاد کرد اما 9 حوزه ی مختلف اقلیمی را می توان در آن شاهد بود. که این 9 حوزه را می توان زیر مجموعه ی یک تقسیم بندی به نام معتدل و مرطوب شناخت. که نگارنده معتقد است این نوع شناخت ظلم بزرگی به پاسخگویی هر استان به نیاز های اقلیمی خودش است ، چرا که با این تقسیم بندی نمی توان پی برد به درک صحیحی از پاسخ های هر روستا به بستر خود جهت ارائه ی طرح ایده آل. بنابر بر این به بررسی این 9 حوزه پرداختیم که همه را در یک جا به نام اکو موزه میراث روستایی گیلان می شود پیدا کرد.

کلیدواژه ها

اکو موزه ، توسعه ی پایدار ، معماری پایدار ، اقلیم ، موزه ی میراث روستایی ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.