نقش معماری مساجد اسلامی ایرانی در توسعه ی پایدار گردشگری- مطالعه ی موردی: مسجد جامع مرند

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیمه فتحی

کارشناس مدیریت جهانگردی. دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین صنایع توسعه ی پایدار، فرصت بزرگ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای شهرهای مختلف جهان از جمله شهرهای ایران به وجود آورده و معماری به عنوان اجتماعی ترین هنر بشری با فضای اطراف انسان مرتبط است. جذب گردشگران سبب توجه جهانی به کشورمان و رشد و توسعه ی اقتصادی و همچنین شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی می شود. تمدن کهن ایرانی و اسلامی با آثار باستانی فراوان و معماری شگفت انگیز این آثار، قابلیت های کشورمان از نظر جذب گردشگر را نشان می دهد. مساجد به عنوان آثار شاخص اسلامی می توانند علاوه بر گردشگران مذهبی، گردشگران زیادی را از قوم ها و ادیان و فرهنگ های مختلف جذب کنند و با مدیریت و برنامه ریزی صحیح موجب توسعه ی پایدار گردشگری شوند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر مساجد اسلامی ایرانی در توسعه ی پایدار گردشگری ایران، به روش توصیفی-تحلیلی صورت پذیرفته است. از جمله مساجدی که به خوبی برای گردشگران شناسانده نشده و کم تر کسی از معماری و محراب ظریف و زیبای آن مطلع است، مسجد جامع مرند است. با تبلیغ و بازاریابی مناسب می توان مساجد را به عنوان جاذبه ی مهم گردشگری ایران، به مردم ایران و جهان شناساند.

کلیدواژه ها

گردشگری ، توسعه پایدار ، معماری ، مساجد اسلامی ایرانی ، مسجد جامع مرند ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.