بررسی موقعیت گردشکردی و توسعه پایدار روستایی (مطالعه موردی:روستای دهه چشمه،استان چهارمحال و بختیاری)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 744
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سادات هاشمی نسب

مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای دختران اصفهان و دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه اصفهان

رقیه طاهری

دانشجوی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای دختران اصفهان

شکیبا شهبازی

دانشجوی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای دختران اصفهان

شیوا مختاری

دانشجوی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای دختران اصفهان

چکیده

مهاجرت روستا - شهری پدیده ای است که درپی فرآیند صنعتی شدن کشورها ظاهر شده است و بسیاری از تحولات اجتماعی - فضایی جوامع ناشی از این پدیده می باشد. غالبا در کشورهای در حال توسعه جهان، مهاجرت روستاییان به شهرها، در درجه اول به سوی شهرهای پایتختی بوده، در جست و جوی یک زندگی بهتر و به دست آوردن شغل صورت میگیرد. بعد از شهرهای پایتختی، شهرهای مهم و مراکز استان های دیگر کشور،مورد توجه مهاجران قرار می گیرد؛در واقع مهم ترین نوع مهاجرت درون مرزی داوطلبانه،مهاجرت های روستاییان به شهرها بوده که پاسخی به علل و انگیزه های اقتصادی می باشد. هدف از این پژوهش (ارزیابی شرایط گردشگری به منظور توسعه پایدار در راستای کاهش مهاجرت روستاییان میباشد.روش پژوهش مذکور توصیفی - تحلیلی میدانی می باشد که با مراجعه حضوری به روستای دهه چشمه و اطلاعات جمع آوری شده مشخص شد که پتانسیل های مناسبی برای گردشگری از جمله قدیمی ترین غار منطقه، میعادگاه سردار اسعد بختیاری، وجود گردشگاه مصفای پیرغار با کتیبه های حک شده برکوه آن و وجود غار اشکانی، قلعه خان و شیر سنگی و....در دهه چشمه وجود دارد که می توان با شناساندن ان ها در رسانه های مختلف به جذب گردشگر در این روستا کمک نمود و این کمک به افزایش درآمد روستاییان و کاهش مهاجرت روستاییان خواهد داشت.

کلیدواژه ها

گردشگری ، توسعه پایدار ، مهاجرت ، روستای دهه چشمه ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.