نگرشی برساختار گردشگری پایدار با رویکرد ارتقاء تعاملات فرهنگی - اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی افق های نوین در توانمند سازی و توسعه پایدار معماری، عمران، گردشگری، انرژی و محیط زیست شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: DEVELOPMENT02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سه یران اخوت

مهندسی معماری, گروه معماری، پردیس علوم و تحقیقات کردستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

صلاح الدین مولانایی

دکترای معماری، هیات علمی دانشگاه کردستان، سنندج

چکیده

گردشگری به عنوان یکی از مهمترین صنایع توسعه پایدار، فرصت بزرگ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای شهرها، کلانشهرها و مادر شهرهای جهانی را بوجود می آورد. در واقع گردشگری پدیده ای چند بعدی است که تمامی بعد های گوناگون زندگی فردی و اجتماعی انسان را در بر می گیرد و برتمامی وجوه آن اثرگذار می باشد. می توان گفت گردشگری پدیده ای است که با انگیزه های انسانی ، خواسته ها، نیازها و آرزوهای او که برگرفته از فرهنگ جامعه و تأثیرپذیر از روابط اجتماعی انسان است ارتباط دارد. عامل اصلی گردشگری را می توان اختلاف فرهنگ ها و روابط اجتماعی مختلف معرفی نمود. توسعه گردشگری پایدار نقش مهمی در ایجاد تغییرات فرهنگی و اجتماعی دارد و هم چنین می تواند بر تمامی موضوعات مرتبط با عوامل و ساختار های فرهنگی و اجتماعی تأثیر گذار باشد. مسئله اصلی تحقیق تأثیرات و رابطه گردشگری پایدار در برقراری تعاملات فرهنگی و اجتماعی خواهد بود که با روش مطالعه اسنادی به بررسی مفاهیم و مباحث پیش روی تحقیق پرداخته و سپس با روش توصیفی _ تحلیلی به بررسی تأثیرات و روابط موجود خواهد پرداخت. هدف تحقیق آگاهی از تأثیرات فرهنگ ها بر یکدیگر و اثر پذیری آنان از یکدیگر در زمان و مکان های متفاوت می باشد، نتایج نشان می دهد صنعت گردشگری نه تنها گامی برای تقویت فرهنگ هاست بلکه گامی به سوی پیشرفت و تحول فرهنگی و اجتماعی می باشد و همچنین باعث حفظ میراث فرهنگی خواهد شد.

کلیدواژه ها

گردشگری ، توسعه گردشگری پایدار ، تعاملات فرهنگی ، تعاملات اجتماعی ، تاثیرات فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.