شبیه سازی رواناب با استفاده از مدل IHACRES (مطالعه موردی: حوضه آبریز رامیان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب
- کد COI اختصاصی: CEWE01_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 859
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب دانشگاه ملایر
استادیار گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه جغرافیا دانشگاه تهران
چکیده
برآورد و پیش بینی سیلاب ناشی از افزایش رواناب حوزه ، نه تنها در مدیریت و بهره برداری صحیح از حوزه با اهمیت است بلکه در به حداقل رسانی خسارات ناشی از سیلاب نیز نقش مهمی را ایفا میکند. هدف از ارائه این مقاله بررسی اثر تغییرات متغیرهای اقلیمی بر رواناب منطقه رامیان، یکی از زیر حوزه های حوزه آبخیز گرگان رود در استان گلستان بوده که از مدل IHACRES که شرح آن در بخش مواد و روش ها آمده، استفاده شده است. به این منظور و پس از اثبات همگنی و صحت داده ها و آماده سازی داده های بارش، دما و جریان مشاهده ای روزانه حوزه در دوره 1986 – 2007، مدل بارش- رواناب IHACRES اجرا شد. پس از واسنجی و صحت سنجی مدل برای حوزه مورد مطالعه ، پیش بینی وقوع سیلاب در منطقه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج،( 0.685 = R(2)_sqrt) نشان از کارایی 65 درصدی مدل در پیش بینی وقوع سیلاب در منطقه را می دهد.کلیدواژه ها
تغییرات اقلیم ، سیلاب ، گرگان رود ، مدیریتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.