امکان سنجی انتقال آب در دریاچه های بحران زده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب
  • کد COI اختصاصی: CEWE01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی بگی

دانشگاه ه فنی و حرفه ای(دانشکده فنی مهاجر اصفهان)

غفور معمارزاده

دانشگاه ه فنی و حرفه ای(دانشکده فنی مهاجر اصفهان)

چکیده

دریاچه سوان با عمق 700 متر یکی از وسیعترین دریاچه های اب شیرین جهان در کشور ارمنستان، دریاچه ارومیه با شوری حدود300 گرم در لیتر در کشور ایران و دریاچه اب شور وان در کشور ترکیه با عمق 170 متر در محدوده جغرافیایی نسبتا نزدیکی قراردارند. اگر چه این دریاچه ها از نظر ارتفاعی نسبت به سطح دریا و از نظر نحوه شکل کیری از نظر زمین شناختی متفاوت هستند، اما ازدیدگاه زیست محیطی اثرات مشابهی در تمرکز جمعیتی در منطقه دارند. همچنین اثرات مخرب زیست محیطی بر دریاچه ارومیه درمقایسه با دو دریاچه دیگر به علت حجم و عمق کم تر ، برای این دریاچه مهلک تر و ملموس تر بوده است. در ایران کارشناسان مسئولخطرات و هشدارهای مشابه زیست محیطی ناشی از خشک شدن ویا آلودگی های آب در کشورهای دیگر به ویژه شوروی سابق و یاارمنستان را جدی نگرفته اند. شاید گرفتاری دیرهنگام زیست محیطی برای دریاچه ارومیه با تاخیر 30 ساله علی رغم وسعت کم آنمربوط به رعایت قوانین اکولوژیکی نبوده ، بلکه مربوط به تاخیر ورود تکنولوژی و اشتیاق دیرهنگام به سد سازی بوده است.شاید انتقالآب از گرجستان برای مقابله با این بحران، امکان پذیر ، پرهزینه و ساده انگار ترین راهکار باشد.

کلیدواژه ها

دریاچه ارومیه، بحران زیست محیطی، انتقال آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.