بهینه سازی فشار در فاز بهرهبرداری شبکههای توزیع آب با افزودن مخازن کمکی با در نظر گرفتن معیار قابلیت اطمینان فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه مهندسی آب
  • کد COI اختصاصی: CEWE01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین غیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران - آب و فاضلاب، دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

میلاد لطیفی علویجه

دانشجوی دکتری مهندسی عمران - آب، دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

سیدتقی (امید) نائینی

استادیار گروه آب دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

چکیده

شبکه های توزیع آب به نحوی طراحی می شوند که قادر باشند آب کافی و باکیفیت استاندارد را با فشار مناسب در اختیارمصرف کنندگان قرار دهند. در این میان تنظیم نبودن فشار در شبکه (مازاد و کمبود فشار) موجب بروز مشکلات متعددیبرای مشترکین و بهره برداران می شود. آنچه مشترکین را بیش از همه دچار مشکل می کند کمبود فشار در بخشی ازشبکه است. یکی از روشهای مدیریت فشار در شبکه های آبرسانی، به کارگیری مخازن هوایی کمکی در نقاطی از شبکهاست. از سوی دیگر به کارگیری مخازنی با ارتفاع زیاد میتواند موجب افزایش فشار در برخی نقاط شبکه شود. بنابراینمکانیابی و احداث مخازن هوایی باید به نحوی انجام شود که فشار را در بازه مشخصی محدود نماید. قابلیت اطمینانیکی از شاخص هایی است که در دهه های اخیر برای ارزیابی عملکرد شبکه های توزیع آب مورداستفاده قرارگرفته است. دراین تحقیق با کمک شاخص قابلیت اطمینان، موقعیت و تراز قرارگیری بهینه مخازن کمکی تعیین شده است. نتایجمطالعه موردی نشان دهنده افزایش معنادار قابلیت اطمینان با احداث مخازن کمکی در موقعیت مناسب است. همچنینمقایسه سناریوهای بهینه سازی نشان داد درصورتی که مخازن شبکه با استفاده از الگوریتم بهینه سازی مکانیابی و احداثشوند، تاثیر قابل توجهی در افزایش شاخص قابلیت اطمینان دارد.

کلیدواژه ها

شبکه های توزیع آب، مدیریت فشار، قابلیت اطمینان، مخازن کمکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.