اثر تغییر در پروفیل پره و هندسه محفظه جریان یک پمپ رژنراتیو بر منحنیهای عملکرد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه سد و نیروگاه برقابی ایران، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_HYDROP-2-5_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر نژادرجبعلی بیشه

دانشجوی دکترا، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران

علیرضا ریاسی

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران

سیداحمد نوربخش

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

پمپ رژنراتیو، یک پمپ دینامیکی است که قابلیت تولید هدهای بالا در دبیهای پایین را دارد. دراین تحقیق، عملکردیک پمپ رژنراتیو، باتغییر شکل پرههای شعاعی و تبدیل آن به پرههای باکتمانند و نیز تغییر در هندسه محفظهجریان، به منظور افزایش بازده به کمک شبیهسازی عددی جریان سیال با استفاده از نرمافزار سی اف ایکس، موردمطالعه قرار گرفته است. درمطالعه عددی صورت گرفته، جریان سیال به صورت پایا بوده و از تکنیک روتوربیحرکت استفاده شده است. برای مدلسازی جریان آشفته از مدلk-εتحققپذیر که برای جریانهای پیچشی وگردابی بسیار مناسب است، استفاده شده است. نتایج شبیهسازی عددی نشان داد که بهترین زاویه پره برای دستیابیبه راندمان بیشینه، در حدود زاویه 40 درجه میباشد. منحنیهای عملکرد پمپ جدید طراحی شده، با استفاده از شبیهسازی عددی جریان سیال استخراج و با منحنیهای عملکرد پمپ رژنراتیو با پرههای شعاعی حاصل از نتایجآزمایشگاهی مقایسه شدهاند. نتایج نشان میدهد که بازده پمپ رژنراتیو با پرههای باکتمانند به همراه محفظه جریانبا هسته مرکزی، نسبت به پمپ با پرههای شعاعی بهبود یافته است. همچنین ملاحظه میشود که با کاهش ضریب دبی، ضمن افزایش میزان چرخش سیال در پمپ، هد پمپ نیز افزایش مییابد. استفاده از هسته مرکزی در محفظه جریان سبب کاهش میزان آشفتگی سیال درحین چرخش شده و در نتیجه از میزان تلفات ناشی از آشفتگی جریان کاسته میشود

کلیدواژه ها

پمپ رژنراتیو، شبیهسازی عددی، پرههای شعاعی، پرههای باکتمانند، مدلk-ε تحققپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.