سال انتشار: 1393
محل انتشار: فصلنامه اسلام و سلامت، دوره: 1، شماره: 4
کد COI مقاله: JR_IAHJ-1-4_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 565
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی رابطه بین انس با قرآن و سلامت روان در دانشجویان پرستاری
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از شیوه های موثر برای افزایش ظرفیت انسان برای مقابله با ناملایمات زندگی، عنصر دین و مذهب است و یکی ازمهم ترین ابزار جهت حفظ و تقویت سلامت روانی، انس با قرآن و بهره گیری از تعالیم والای آن است. اهمیت دادن به بحث سلامت روان ودرمان مشکلات روانی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است؛ لذا این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین انس با قرآن با سلامت روان دردانشجویان طراحی و اجرا گردید.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی همبستگی بود که بر روی 143 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکیکاشان ( 1391 ) اجرا شد. نمونه ها به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شده و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک پرسشنامه انس با قرآن و پرسشنامه سلامت روان Goldberg جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار spss 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین سنی دانشجویان 3/5+22/18 سال و 53/1% زن بودند. نتایج نشان داد که انس با قرآن کریم 53/1% دانشجویان بالا، 24/5% پایین و 11/2% دانشجویان مبتلا به مشکل روان بودند. نتایج نشان داد که دانشجویان سالم، انس با قرآن بیشتری نسبت به افراد مبتلا به مشکلات روان داشتند (p<0/01). همچنین ارتباط معکوس و معنی داری بین میزان انس با قرآن با افسردگی و اضطراب دانشجویان یافت شد.نتیجه گیری: با توجه به میزان انس با قرآن دانشجویان و ارتباط ان با سلامت روان آنها، به نظر می رسد تقویت و بهبود انس با قرآنراهی اساسی جهت پیشگیری و بهبود مشکلات و اختلالات روان می باشد. همچنین کمبود وقت و عدم برنامه ریزی صحیح و کمبودبرنامه های آموزشی جذاب در محیط دانشگاه از عوامل تاثیر گذار در دوری از قرآن در دانشجویان است لذا می توان با تدابیر مناسب وبرنامه ریزی صحیح و تغییر سیاستگذاری در برنامه های فرهنگی، در جهت افزایش میزان انس با قرآن و بالتبع سلامت روان آنها گام هایموثری را برداشت.
کلیدواژه ها:
انس با قرآن، سلامت روان، دانشجوی پرستاری
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/405617/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آقاجانی، محمد و میرباقر، ندا،1393،بررسی رابطه بین انس با قرآن و سلامت روان در دانشجویان پرستاری،،،،،https://civilica.com/doc/405617
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، آقاجانی، محمد؛ ندا میرباقر)
برای بار دوم به بعد: (1393، آقاجانی؛ میرباقر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بازشناسی مقامات عنداللهی در حوزه صبر و تقوی ازنگاه قران کریم
- بررسی تطبیقی وظایف زن و مرد در حقوق مدنی ایران و مذاهب اهل سنت
- درامدی بر فرقه گنابادیه از گذشته تاکنون
- انتشار ویروس از منظر جنایات جنگی بین المللی
- نگاهی بر شرایط انعقاد و اعتبار بیع الکترونیکی و سنتی با نگاه تطبیقی به قانون انگلستان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.