بررسی پارامتر های فرآیندی و کاتالیستی در جهت بهبود راندمان فرایند تبدیل متانول به آروماتیک ها و بنزین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی مهندسی فرآیند، پالایش و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت علیزاده

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی

مهدی حسن نیا

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی

سیداحمد جعفری

کارشناسی ارشد مهندسی بیوتکنولوژی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

با توجه به محدودیت منابع نفتی در سال های اخیر به فکر این افتادند که بنزین را از منابع انرژی غیر از منابع نفتی تأمین کنند. یکی از این راه ها، فرایند MTG است که متانول بدست آمده از گاز سنتز تولید شده از منابعی همچون زغال سنگ، گاز طبیعی، زیست توده و... را جهت تبدیل به بنزین به کار می رود. در این مقاله به بررسی فرایند تبدیل متانول به آروماتیک ها و بنزین پرداخته شده است. تبدیل متانول در راکتور بستر سیال در دو شکل یک مرحله ای و دو مرحله ای و پارامتر های تاثیر گذار فرآیندی بر میزان تبدیل مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از پارامترهای مهم فرآیندی دما است. در دمای بالاتر از 400 بهره ی آروماتیک ها افزایش یافته که نشان دهنده ی تبدیل غیر آروماتیک های سنگین به آروماتیک هاست. فرایند MTG نسبت به روش های دیگر تکنولوژی نسبتا ساده ای دارد، بنزین بدست آمده از این فرآیند عاری از گوگرد و نیتروژن است و متانول تقریبا کامل تبدیل میشود. بنزین تولید شده نیز بهره ی بالایی دارد و مطابق با استانداردهای جهانی است. این فرایند در دو حالت بستر ثابت و بستر سیال انجام می شود راکتور بستر ثابت که بصورت صنعتی نیز انجام شده انتقال جرم و انتقال حرارت ضعیفی دارد اما راکتور بستر سیال به دلیل انتقال حرارت خوب توزیع دمایی کامل و سرمایه گذاری پایین شرایط خوبی را برای انجام این فرایند فراهم می کند اما برای طراحی و عملیات در مقیاس صنعتی برای راکتور بستر سیال نیاز به تحقیق بیشتری درمورد کاتالیست مورد استفاده است. پارامتر های دیگر نظیر بارگذاری کاتالیست و سرعت فضایی نیز مورد بررسی قرارگرفته است.

کلیدواژه ها

متانول، آروماتیک، بنزین، کاتالیست، راکتور بستر سیال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.