بهینهسازی مبدل حرارتی با استفاده از مواد تغییر فاز دهنده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس مبدل های گرمایی
  • کد COI اختصاصی: MOBADDEL07_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا بیگدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، بابل، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مکانیک

علی کشاورزولیان

دانشیار دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی

علی اکبر رنجبر

استاد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مکانیک

چکیده

در اکثر سیستم های گرمایشی رایج، گرما به روش الکتریکی و یا از طریق آب گرم یا هوای گرم فراهم می شود. سیستم های گرمایش خورشیدی که با هوای گرم کار می کنند دارای مزایای خاصی هستند. در این سیستم ها می توان با فراهم کردن هوای تازه و عبور آن از کلکتور هوایی خورشیدی جهت تهویه مطبوع در ساختمان بهره برد. یکی از مشکلات استفاده از هوا بعنوان واسطه انتقال حرارت این است که هوا بخاطر ظرفیت حرارتی پایین قادر به ذخیره سازی مقدار بسیار کمی انرژی در خود می باشد. از سوی دیگر اختلاف زمانی بین مصرف گرما و انرژی حرارتی خورشیدی در دسترس در سیستم های مذکور یک مشکل جدی محسوب می شود. استفاده از مواد تغییر فاز دهنده بخاطر چگال ذخیره انرژی حرارتی بالا و اثر کنترل کننده دمای هوا مورد استفاده در چنین سیستم هایی بسیار امیدبخش است و این امر در بسیاری از پروژه های تحقیقاتی شرکت های تولیدکننده سیستم های گرمایشی خورشید مورد توجه است. می دانیم که نیاز به انرژی از دیرباز تاکنون به عنوان اصلی ترین نیاز روزمره بشر بحساب می آید و آنچه همواره با واژه انرژی همراه است، سیستم ذخیره ساز انرژی است. مواد تعییر فاز دهنده دارای پتانسیل های کاربردی گوناگونی در صنایع مختلف می باشند و ذخیره سازی گرما و سرما را به منظور مصرف در زمان های بعدی فراهم می کنند. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطالعه یک سیستم ذخیره کننده انرژی حرارتی بصورت عددی، با استفاده از نرم افزار فلوئنت با روش المان محدود در یک مبدل حرارتی پوسته لوله، مورد بررسی قرار گرفته است. اثر اضافه کردن یک ردیف لوله درونی، در دو چیدمان مختلف و تغییر فاصله ی بین لوله ها بر انتقال حرارت را، در فرآیند شارژ بررسی می کند. افزودن تعداد ردیف لوله از یک به دو در مبدل حرارتی، تاثیرگذاری لوله های گرمایی در تقویت عملکرد حرارتی مواد تغییر فاز دهنده را، نشان می دهد

کلیدواژه ها

بهینه سازی مبدل حرارتی، سیستم های گرمایش خورشیدی، دخیره انرژی حرارتی، ماده تغییر فاز دهنده، گرمای نهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.