تشخیص خطای اتصالکوتاه بین حلقهای در موتورهای سنکرون مغناطیس دائم با استفاده ازتبدیل کسینوسی گسسته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی درمهندسی برق و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF01_780
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مهربانی

گروه مهندسی برق قدرت، موسسه آموزش عالی هدف، ساری، ایران

عبدالحسین طحانی

گروه مهندسی برق قدرت، موسسه آموزش عالی هدف، ساری، ایران

محمد یزدانی اسرمی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

سیداصغر غلامیان

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

چکیده

وقوع خطا در موتورهای سنکرون مغناطیس دائم امری اجتنابناپذیر است. با توجه به کاربرد روزافزون این موتورها درصنایع مختلف، خطایابی سریع و صحیح این موتورها باعث افزایش قابلیت اطمینان کل سیستم خواهد شد. یکی ازخطاهایی که در این موتورها شایع است، خطای اتصالکوتاه بین حلقه سیمپیچها میباشد. از آنجاییکه این خطا باعث تغییر در توزیع شار پیوندی فاصله هوایی میشود و تغییر در شار پیوندی باعث تغییراتی در ولتاژ ضد محرکه ماشین خواهد شد،در این مقاله از ولتاژ فازهای استاتور بعنوان سیگنال تشخیص خطا استفاده خواهد شد. در مرحله بعدی ولتاژهای فازهای ماشین توسط تبدیل کسینوسی گسسته تجزیه فرکانسی میشوند تا میزان تغییرات فرکانسی در هنگام وقوع خطا مشخص شود. تجزیه فرکانسی در سرعتهای مختلف انجام میشود تا تغییرات سرعت موتور در آنالیز فرکانسی بررسی شود. از اینطریق یک الگوی منظم فرکانسی خاص وابسته به جریان تغذیه موتور برای شناسایی این خطا قابل حصول است. این نظم فرکانسی از طریق تحلیل ضرایب تبدیل کسینوسی بدست آمده و نشانگر توانایی این تبدیل در شناخت مولفههای خطاست

کلیدواژه ها

موتور سنکرون مغناطیس دائم، خطای اتصالکوتاه، روش اجزای محدود، تبدیل کسینوسی گسسته، مدل خطای بین حلقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.