مروری برنقش رایانش ابری درمدیریت دانش درسازمان ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی درمهندسی برق و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF01_487
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه ثابتی بیلندی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی نرم افزاردانشکده مهندسی کامپیوتر وفناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی سجادمشهد

رضا شمسایی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتروفناوری اطلاعاتدانشگاه صنعتی سجادمشهد

امیرفرید امینیان مدرس

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتروفناوری اطلاعاتدانشگاه صنعتی سجادمشهد

چکیده

امروزه دارایی های ذهنی و دانش افراد همپا با دیگر دارایی های فیزیکی و مالی سازمان، مهم هستند. سازمانهایی که به اهمیت دانش پی پردند سعی در مدیریت بهینه آن دارند تا در فرایندهای خود به نحوی اثربخش از این سرمایه کلیدی استفاده کنند. موفقیت بسیاری از سازمان ها به میزان زیادی به سرمایه گذاری پیوسته در خصوص یاد گرفتن و کسب دانش جدید وابسته بوده و باعث ایجاد تجارت جدید و بهبود کارایی می شود.به دلیل ظهور فناوری ها و الگوهای جدید در خیلی از تجارت ها، تلاش های جدیدی در جهت مطابقت با آن ها در مبحث مدیریت دانش 4 انجام شده است. امروزه الگوی رایانش ابری 5 به دلیل سرعت در کاهش زمان، هزینه، تلاش برای توسعه نیازهای نرم افزاری، دسترسی پویا و توانایی تمرکز بر پروژه های سازمانی مورد توجه بسیاری از سازمان ها قرار گرفته است. این مقاله مروری، پس از بررسی اجمالی مفاهیم مدیریت دانش؛ به نقش مدیریت دانش در سازمان ها و بررسی چند نمونه اشاره کرده سپس به تاثیر فناوری در مدیریت دانش پرداخته است. در گام بعدی اصولی از فناوری رایانش ابری به عنوانیک فناوری نوظهور اعم از تعاریف، مشخصه ها، مزایا، مدل های تحویل سرویس و مدل های استقرار مورد بررسی قرار گرفته سپس جایگاه فناوری ابری در سازمان ها را روشن کرده و به ارتباط رایانش ابری با انجمن های خبرگی 6 اشاره شده است. درانتها هم به نحوه ارتباط رایانش ابری و مدیریت دانش اعم از جنبه های مطابقت، منافع و ریسک های پیش روی آن به همراه چند نمونه کاربردی می پردازیم.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش،انجمن های خبرگی،رایانش ابری و مدیریت دانش،مدیریت دانش به عنوان یک سرویس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.