مروری بر انواع بنتونیت و کاربردهای آن در صنایع مختلف بویژه صنعت حفاری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنیک های نوین در تجهیزات و مواد آزمایشگاهی صنعت نفت ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANLABCO01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خرم جاه

کارشناس ارشد پژوهشی، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران جهاد دانشگاهی

چکیده

بنتونیت به دلیل داشتن خواص نرم بودن، تورم پذیری، قابلیت نسبتا خوب در مخلوط شدن با آب، خمیری شدن، پلاستیک بودن، چسبندگی،جاذب بودن و غیره مصارف پرشماری دارد که از آن جمله می توان به تولید گل حفاری، تهیه ی ماسه ی ریخته گری، عامل جلوگیری کننده ازنشت آب در سدها و کانال های آبرسانی، گندوله کردن مواد معدنی مثل سنگ آهن، تهیه ی سموم گیاهی و حیوانی، پرکننده در صنایعی مثل کاغذسازی، تولید پاک کننده ها و شوینده ها و تهیه ی انواع سرامیک و رنگ بری و تصفیه انواع روغن ها و غیره اشاره کرد. یکی از مهمترین کاربردهای بنتونیت در گل حفاری می باشد که 5-2 % وزنی گلهای حفاری آبی را تشکیل می دهد، هرچند در انواع دیگر گل حفاری مانند انواع -روغنی یا مصنوعی نیز روز به روز کاربرد بیشتری پیدا می کند. در این مقاله انواع بنتونیت و کاربردهای آن در صنایع مختلف بویژه حفاری چاهپرداخته می شود

کلیدواژه ها

بنتونیت ، گل حفاری، جذب آب، مونتموریلونیت، تورم پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.