بررسی و شناخت انواع رشته تکمیل، رایج در ساختار چاه های نفت و گاز ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنیک های نوین در تجهیزات و مواد آزمایشگاهی صنعت نفت ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANLABCO01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف نفت، دانشگاه صنعت نفت

بهرام حبیب نیا

عضو هیئت علمی، دانشگاه صنعت نفت

چکیده

هنگامی که یک چاه حفر می شود، قبل از آنکه به بهره برداری برسد باید به طور صحیح تکمیل شود. لذا ابزار و روش های متعدد و بعضاً پیچیده ای در فرآیند تکمیل چاه مورد استفاده قرار می گیرد. اساسی ترین ملزومات یک پروسه تکمیل چاه عبارتند از: اطمینان از امنیت چاه،کارآمدی چاه تکمیل شده و مسائل اقتصادی و عوامل موثر در طراحی نوع و لوازم مورد نیاز یک پروسه تکمیل چاه مانند نوع سیال مخزن(سیال مخزن گاز باشد یا نفت)، عمق چاه حفر شده و دبی تولیدی از چاه، مکانیزم تولیدی مخزن (تحت رانش گاز، رانش آب و یا رانش گاز محلول باشد)، ناحیه ای از مخزن که چاه در آن حفر شده است (کلاهک گازی، ستون نفتی، سفره آبی مخزن)، نوع تولید از مخزن در ستونچاه و تعداد بخش های تولیدی مخزن. علاوه بر انتخاب روش تکمیل چاه، انتخاب مسیر جریان و اندازه این مسیرها نیز بسیار مهم و قابل تاملاست. در این مقاله، با انواع رایج تکمیل چاه و کاربردهای آنها از نظر تعیین ابزار و بخش های لوله ی مغزی در چاه های نفت و گاز ایران آشنا می شویم و با توجه به انواع رایج این تکمیل ها، پیشنهاد می شود که با شناخت کامل زمین شناسی و برخی مسائل همچون نزدیکی به اماکن مسکونی، نوع چاه (تزریق یا تولید)، کم بودن فشار مخزن و برخی مسائل قابل توجه دیگر از رشته ی تکمیل مناسب استفاده شود

کلیدواژه ها

تکمیل چاه، سیال مخزن، مکانیزم تولیدی، ستون چاه، لوله ی مغزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.