بررسی آزمایشگاهی و عددی الگوی جریان در کانالهای مستطیلی با تقاطع 90 درجه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنیک های نوین در تجهیزات و مواد آزمایشگاهی صنعت نفت ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANLABCO01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین روزبهانی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

آرش فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

در این مقاله دینامیک و الگوی جریان در تقاطع کانالهای مستطیلی موردبررسی قرارگرفته است . زاویه تقاطع کانالهای اصلی و فرعی 90 درجه بوده است . سرعت جریان بهوسیله سرعتسنج داپلر صوتی و عمق جریان با عمق سنج نقطهای اندازهگیری شده و الگوی جریان برای دو حالت آزمایشگاهی و عددی موردبررسی قرارگرفته است . بررسی بردارهای سرعت جریان در جهتهای مختلف و همچنین برای مقدار متفاوتی از نسبتهای دبی جریان )نسبت دبی جریان در کانال بالادست بهکلدبی جریان( موردتوجه بوده است . مقایسه نتایج مدل عددی و آزمایشگاهی نشان داد که شبیهسازی جریانهای ثانویه بهخوبی توسط مدل انجامشده است . بررسیها نشان میدهد که از ترکیب دو جریان بالادست و جریان کانال جانبی ، جریان چرخشی به وجود میآید که ناحیه چرخشی جریان در کانال اصلی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد . این جریان ثانویه که در پاییندست کانالاصلی به وجود میآید کاملاً تحت تأثیر نسبت دبی جریان در بالادست کانال اصلی بهکل جریان میباشد . در محل تقاطع جریان درکانال اصلی و کانال فرعی جریان چرخشی به دست میآید که در سطح به سمت دیواره سمت راست کانال اصلی و در کف به سمت دیواره سمت چپ است . ابعاد ناحیه چرخشی ، با افزایش در ابتدای ورود (w) و عمقی (v) نسبت دبی جریان کاهش مییابد .بردارهای سرعت جریان عرضی جریان جانبی از شدت بسیار پایینی برخوردارند و در محل برخورد دو جریان اصلی و فرعی مقدار آنها بهشدت افزایش مییابد . با ادامه حرکت جریان به سمت پاییندست پس از محل برخورد دو جریان دوباره شدت جریانهای عرضی و عمقی کاهش یافته و جریان یکبعدی با سرعت طولی غالب در کانال اصلی برقرار میگردد . همچنین مشاهده شد درجایی که حداکثر تنگشدگی جریان رخ داده است اندازه بردارهای عرضی جریان نیز حداکثر میباشد .

کلیدواژه ها

الگوی جریان، جریان متقاطع، کانال مستطیلی، مدل هیدرودینامیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.