مفهوم و جایگاه هزینه فرصت در شرکتهای تولیدی به عنوان پارادایمی مؤثربرای صنایع تولیدی شهرستان قوچان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم مدیریت نوین
- کد COI اختصاصی: CMMS04_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1302
نویسندگان
مدرس مدعو گروه مدیریت دانشگاه پیام نور واحد قوچان
دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی دانشگاه پیام نور واحد چناران
چکیده
یکی از ساده ترین و در عین حال اساسی ترین مفاهیم مطروحه در علم اقتصاد، مفهوم هزینه فرصت ( Opportunity Cost )است. این مفهوم یک امر ذهنی است که تمامی انسانهای فعال در زندگی اجتماعی هر روز بارها و بارها بدون اینکه متوجه باشند،به طور طبیعی برای تصمیم گیری از آن استفاده می کنند. البته لازم به ذکر است که هزینه فرصت در تمام حوزه های زندگی بشری معنی دارد و یک پدیده صرفاً اقتصادی نیست.اقتصاد یک علم اجتماعی است که از عمر آن بیش از چند قرن نگذشته است. مساله اصلی اقتصاد، تخصیص منابع بهینه به همراه ارضاء نیازهای بشری است. اقتصاد دانان در جهان هستی به علت اینکه نیازهای بشری نامحدودند و منابع محدود است، به دنبال بهترین راه برای تخصیص منابع هستند؛ که این مهم با هزینه فرصت به بهترین وجه تبین میشود. علاوه بر این از مفهوم هزینه فرصتمیتوان در یافتن مزیت نسبی در تجارت نیز بهره برد؛ البته بیشتر اوقات در اقتصاد هزینه فرصت در پروژههای اقتصادی مطرح میگردد و هدف اصلی از طرح آن نیز بررسی تخصیص بهینه منابع موجود است. پس میتوان گفت یکی از مفاهیم کلیدی که در نظریهپردازی درباره سرمایهگذاری نقش محوری دارد، مفهوم هزینه فرصت است.کلیدواژه ها
هزینه فرصت، فرصت سازی اقتصادی، شرکت تولیدی قطعات خاور شهرستان قوچانمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.