بررسی اثرات نانوذرات سیلیکا و تیتانیوم دی اکسید بر خواص رئولوژی وفیلتراسیون سیالات حفاری پایه آبی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش پژوهش های نوین در علوم و فناوری
- کد COI اختصاصی: EMAA02_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1130
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت - گرایش حفاری و بهره برداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
دانشیار مهندسی مواد و پلیمر، دانشگاه حکیم سبزواری
چکیده
استفاده از نانوذرات در زمینه های مختلف جنبه های نوینی از پیشرفت و فناوری را در علوم مهندسی گشوده است.عملکرد بهینه نانوذرات در مقایسه با مواد مشابه با سایز معمول بسیار قابل توجه و شگرف است. در این پژوهش تاثیرات این تکنولوژی نوین در صنعت نفت و سیالات حفاری چاه های نفتی مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی نانو ذرات سیلیکا و نانو اکسید تیتانیوم به همراه بنتونایت در آب شیرین پخش شده و سوسپانسیون آنها با سایر سیالاتپایه آبی معمول مقایسه و خواص رئولوژیکی از جمله تغییرات وزن گل، ویسکوزیته پلاستیکی، ویسکوزیته ظاهری،نقطه واروی، خواص ژلاتینه اولیه و ثانویهPHو خواص فیلتراسیون و کنترل هرزروی انواع سیالات حفاری بررسی شده است. همچنین با بررسی تغییرات ضخامت کبره گل و خواص فیلتراسیون و دیواره سازی سیال های حفاری کهمهمترین عامل کاهش قطر چاه در سازند های تراوا است، احتمال گیر های اختلاف فشاری (دیفرانسیلی) مورد بررسی قرار گرفته استکلیدواژه ها
سیال حفاری، نانوذرات سیلیکا، نانوذرات تیتانیوم دی اکسید، رئولوژی، هرزروی، نانوسیالاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.