بررسی عوامل سنگ شناسی موثر بر انفجار گرد زغال در معادن ایران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI26_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهنگ سرشکی

استادیار دانشکده مهندسی معدن نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود

سیدمحمدعلی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

اجزا تشکیل دهنده زغال سنگ، بافت گیاهی یا ماسرال نامیده می شود. ترکیب سنگ شناسی و درصد وجود هریک از این ماسرال ها نقش کلیدی در میزان آزادسازی گرد زغال در حین عملیات استخراج در معادن زیرزمینی زغال سنگ دارد. علاوه بر این، شرایط تکتونیکی و متامورفیسم زغال در حین تشکیل و نیز عمق قرارگیری لایه ها نیز از عوامل موثر دیگر بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی گرد زغال و میزان اشتغال پذیری آن می باشند. در صورتی که غلظت گرد زغال تولید شده در بخش های مختلف کار معدنی از حد معینی تجاوز کند تماس آن با منابع حرارتی منجر به بروز انفجارهایی می شود که معمولا از انفجار گاز زغال خطرناک ترند. در این مقاله ضمن بررسی عوامل سنگ شناسی و تکتونیکی موثر بر قابلیت انفجار گرد زغال با در نظر گرفتن شرایط خاص معادن ایران و نیز روش های پیش گیری و حذف خطرات ناشی از آن مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

پتروگرافی زغالسنگ ، گرد زغال ، ماسرال، شیب زمین گرمایی ، تکتونیک ، معدن زیرزمینی ، انفجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.