بررسی مقایسه ای روشهای سنتی و نوین تدریس در آموزش زیست شناسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدرسه فردا
  • کد COI اختصاصی: CHALOUSSAMA03_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا فغفوریان

کارشناس ارشد زیست شناسی دبیر زیست شناسی اداره آموزش و پرورش نیشابور

خدیجه حسینی

کارشناس ارشد زیست شناسی دبیر زیست شناسی اداره آموزش و پرورش نیشابور

چکیده

به منظور مطالعه روشهای موثر ،در تدریس درس زیست شناسی در مقطع متوسطه این تحقیق انجام شد.بدین منظور با معرفی روش سنتی و انواع روشهای نوین آموزش زیست شناسی و مقایسه مزایا و موانع استفاده از هر روش تدریس،پرسشنامه ای تهیه و در اختیار دانش آموزان و دبیران زیست شناسی قرار گرفت.پژوهش در قالب طرحی کاملا تصادفی انجام شد و نتایج حاصل از آن بوسیله نرم افزارExell مورد تجزیه وتحقیق قرار گرفت.نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که: چون در روشهای نوین دانش آموزان نقش محوری دارند، سطح، حجم و عمق یادگیری بیش تر از زمانی است که معلم به آن ها آموزش می دهد؛ اما ، استفاده از آن در مقاطعتحصیلی بالاتر، علاوه بر آن که بسیار وقت گیر و مفصل است و ساده تر از آن است که دانش آموزان سطوح تحصیلی بالاتر بتواننداطلاعات و موضوعات پیچیده را با استفاده از آن یاد بگیرند .چون در این یادگیری دانش آموز نقش محوری دارد، سطح حجم و عمق یادگیری بیشتر از زمانی است که معلم به آنها آموزش می دهد؛ اما بسیار وقت گیر و مفصل است و متناسب با حجم بالای کتابهایمقطع متوسطه نمی باشد. از طرفی این روش می تواند گاهی عامل برهم زننده نظم کلاس باشد؛ ولی کار گروهی سبب افزایش علاقهدانش آموزان به علم و شنیدن اطلاعات و نظرات همکلاسی هایشان می شود.این روش می تواند تفکر علمی، کیفیت رفتار ،اثر بخشی آموزش و مهارتهای علمی و اجتماعی دانش آموزان را گسترش می دهد. یعنی این فرایند به درک و فهم عمیق منجر می شود.دانشآموزان می توانند لذت بیشتری از درس ببرند و سبب گسترش فرایند های تفکر انتقادی دانش آموزان می شود. نتایج حاصل از نظرسنجی دبیران نشان می دهد که استفاده از تکنیکهای جدید توجه دانش اموزان به کلاس زیست شناسی را افزایش می دهد ولی بر درک و فهم آنها از زیست شناسی تاثیر معنی داری ندارد.لذا استفاده از روش توام سنتی نوین تدریس در آموزش زیشت شناسی - پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

روش سنتی تدریس روش نوین تدریس پژوهش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.