مطالعه آزمایشگاهی و مدلسازی ریاضی استخراج عصاره گیاه مرزه با استفاده از سیال فوق بحرانی
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه دانش بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و ششمین کنفرانس روز مهندسی پتروشیمی بندر امام
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 778
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
KBDC02_057
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1394
چکیده مقاله:
در این پژوهش اسانس گیاه مرزه به وسیله دی اکسید کربن فوق بحرانی استخراج شده و اثرات سه پارامتر عملیاتی فشار، دما و اندازه ذره بر بازده ی استخراج مورد بررسی قرار گرفته است. بهترین بازده ی این گیاه 4/80درصددرفشار190باردمای 55درجه سانتیگراد و اندازه ذره 158 میکرومترگزارش شده است. دی اکسید کربن به دلیل ارزان قیمت بودن، دارا بودن شرایط بحرانی ملایم، غیرسمی بودن، غیر قابل اشتعال بودن و سازگاری با محیط زیست بهعنوان حلال فوق بحرانی استفاده شده است. مدلسازی ریاضی برای استخراج اسانس گیاه مرزه نیز انجام شده است. اساس تعادل موضعیبین حلال و جامد انتقال جرم بوده و ثابت تعادل بین حلال و جامد با برازش بازده ی تئوری با ثوابت تجربی محاسبه شده است. این مدل بصورت عددی با روش تفاضل محدود حل شده است. نتایج مدلهمخوانی قابل قبولی با نتایج تجربی داشته اند.
کلیدواژه ها:
استخراج با سیال فوق بحرانی Supercritical fluid extraction ، مدلسازی ریاضی Mathematical modeling ( ، مرزه) Satureja ، )کربن دی اکسید co2
نویسندگان
فرزاد زارع
ایران، ماهشهر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی
سروش زرین آبادی
ایران، ماهشهر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :