تاثیر غلظت محلول نمک در انجام فرایند DO-HS

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه دانش بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و ششمین کنفرانس روز مهندسی پتروشیمی بندر امام
  • کد COI اختصاصی: KBDC02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه دخلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، شرکت پتروشیمی مارون،

میلاد باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، شرکت پتروشیمی فجر،

معصومه میرزایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر،

سیدمصطفی طباطبایی قمشه ای

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر،

چکیده

امروزه روش اسمزمعکوس RO درصنعت تصفیه آب کاربرد گسترده ای یافته است.بااینحال گرفتگی غشاءها مسئله ای است که همواره باعث بروزمشکلاتی چون کاهش آبدهی،مصرف بیشتر انرژی به دلیل افزایش فشارعملیاتی و نهایتا نیاز به شستشوی درجای غشاءها CIP شده است که منجر به کاهش بازدهی،افزایش هزینه ها و مشکلات زیست محیطی به دلیل دفع مواد شیمیایی ناشی ازشستشو می شود.درراستای حل این مشکل،اسمزمستقیم DO بهعنوان روشی با بازدهی بالا و سازگار با محیط زیست برای کنترل گرفتگی غشاءها مورد توجه واقع شد. در این تحقیق جهت انجام فرایندشستشوی غشاء به روش اسمز مستقیم با محلول شور، پایلوت نیمه صنعتی شامل شامل پمپ،مخزن مخصوص خوراک،مخزن مخصوص محلول شور،رگولاتور هوا،گیج دمای خوراک،محفظه ی نگهدارنده ی غشاء و گیج فشار ورودی وخروجی غشاء طراحی و ساخته شد. با در سرویس قرار دادن سیستم به مدت 22 روز، روند آلوده شدن غشاء و کاهش فلوی محصول مورد بررسی قرار گرفت که روزانهحدود 5 تا 11 درصد افت فلو و در پایان روز یازدهم حدود 55 درصدکاهش فلو مشاهده گردید، جهت شستشوی غشاء به روش اسمزمستقیم از محلول شور،با غلظت های 8 و 11 درصد استفاده شد که به صورت تابع ضربان به محلول ورودی قبل از پمپ اضافه شده است.به علت غلظت بالای محلول و ایجاد فشار اسمزی و غلبه آن بدر فشدار عملیداتی فرآیندد از حالدت معکدوس (Reverse) به حالتمستقیم Direct) تبدیل شده و موجب شستشوی غشا می شود ، به طوریکه با انجام این فرایند بعد از 22 روز تقریبا افزایش فلومعادل 33 % فلو روزاول مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

شستشوی غشاء،اسمز معکوس،اسمز مستقیم، DO-HS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.