مدیریت عوامل موثر در جلوگیری هدر رفت آب در بخش کشاورزی و صنعتی
محل انتشار: اولین کنگره سالیانه جهان و بحران انرژی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,443
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ACWEC01_147
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1394
چکیده مقاله:
مقوله نشت در سیستمهای توزیع آب در بخش کشاورزی و صنعتی ازلحاظ اقتصادی واجتماعی واز نگاه حیاتی بسیار مهم می باشد . بنابراین مقابله با ان امری شایسته واجباری بشمار میرود.چنانچه درکشور ایران از لحاظ کم ابی و مدیریت پس از استحصال آب و یاپساب دچار نقصان زیادی میباشیم . بنابراین در این عنوان بخشهای که بطور کم اهمیت به آن پرداخته شده می تواند بخشی از ذخیره آبی کشور را افزایش دهد .- کنترول و هدایت پساب کشاورزی و صنعتی بطوری که باز گشت آن قابل استفاده به مدار تولید والاینده محیط زیست نباشد. - فرسوده بودن خطوط سیستمهای توزیع آب)اعم از بخش صنعتی،کشاورزی و شهری( - عدم توسعه ناهماهنگ، بدون در نطر گرفتن نیاز آبی و شرایط اقلیمی - شیوه های انتقال نامناسب آب ،عدم توجه و عدم اشنایی به روشهای کنترول و مهار هدر رفت آب .بخش کشاورزی که با 22 درصد بزرگترین و مهمترین مصرف کننده آب در کشور میباشد وبیش از 08 درصد اتلاف منابع آب بدلیل عدم استفاده از تکنولوژی پیشرفته ابیاری در این بخش است .مسئله بعدمیزان هدر رفت آب در کشور ما 20 تا 08 درصد است این در حالیست که مقدار اتلاف آن در دنیا کمتر از 12 درصد گزارش گردیده است. مسئله اصلی در جلوگیری از نشت آب اتخاذ روشمناسب برای مقابله با آن میباشد. - استفاده از کنتورهای دقیق در مبدا و مقصد و قرات مدون و برنامه ریزی شده بیانگر هدر رفت آب و نشتی ها و انشعابات غیر مجاز خواهد بود. - استفاده از نشت یاب های صوتی جهت کنترول مسیر های قدیمیو مستهلک خطوط آبیاری -بازدید از آب بندها ومخازن ابیاری و برطرف نمودن سر ریزو نشتی و احداث پوشش جهت جلوگیری از تبخیر اب - تعویض شیرآلات مستهلک مسیر خطوط و ایستگاههای پمپاژآبیاری - تنظیم فشاربا استفاده از شیر آلات اتو ماتیک فشار شکن در مسیر خطوط انتقال آب و برقراری فشار متناسب در شبانه روز پیشگیریاز شکستگیها( - تبدیل کانالهای انتقال آب بخش کشاورزی به سیستم لوله گذاری و هدایت و مهار آب از طریق انشعابات جدید و نوسازی شده.(هیدروفلوم( بنابراین در زمان کاهش نزولات جوی و دوره های خشکسالیجلوگیری از تبخیر و هدر رفت فیزیکی وغیر فیزیکی آب میتواند سریعتر ما را در حفظ منابع آبی کشور بهره مند سازد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدهاتف قریشی راد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
محمدرضا نصراله زاده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :