بررسی جامعه شناختی تاثیرات ماهواره بر سبک زندگی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE02_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا باغ شیرین

کارشناس ارشدجامعه شناسی دانشگاه پیام نور مشهد و سرپرست اداره پیشگیری های امنیتی دادگستری کل سیستان و بلوچستان

محمدعلی حمیدیان

کارشناس ارشد حقوق و معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در اموراجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم

محمد فرزانجو

دکترای مدیریت آموزشی و عضوهیئت علمی ومعاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

درجهان معاصر ماهواره ها همواره مهمترین ابزار جنگ نرم نظام سلطه در راستای ترویج ارزش های غربی ،بحرانهایسیاسی ،رواج مصرف گرایی و فرهنگ لجام گسیخته سکولار و منحط در جوامع درحال توسعه بوده اند. هدف از این مقاله،بررسی تاثیرات شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بر سبک زندگی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان میباشد . روش انجام این پژوهش پیمایشی ، ابزارگردآوری داده ها، پرسشنامه و حجم نمونه از طریق جدول مورگان 341نفر تعیین شد.فرض بر آن بوده که تماشای برنامه های ماهواره ای فارسی زبان احتمالا بر آداب و رسوم ،الگویخرید،نگرش های سیاسی و پایبندی های مذهبی جمعیت نمونه تاثیرگذار می باشد . طبق یافته های تحقیق با استفادهاز شبکه های ماهواره ای، آداب و رسوم و عقاید و باور های دینی و سیاسی مخاطبان کاملاً تحت تاثیر قرار گرفته ومصرف گرایی خصوصاً گرایش به تجمل و مدگرایی و اقلام وابسته به آن افزایش می یابد. پس از تحلیل آماری فرضیات ،برنامه سازی براساس نیازهای مخاطبین جامعه، گسترش تعاملات غیر رسمی و خصوصاً درون خانوادگی، تکیه بر ارزشهایدینی و صیانت از نهاد خانواده ، صدور مجوز فعالیت شبکه های خصوصی و گسترش نهادهای گذران اوقات فراغت بهعنوان اهم پیشنهادات کاربردی ارائه می شود.

کلیدواژه ها

سبک زندگی، ماهواره، وسایل ارتباط جمعی، تجمل گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.