انقلاب اسلامی و خیزش های مردمی در جهان عرب؛ مطالعه ی موردی لیبی 2011-2010

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE02_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم باقری

دانشآموخته کارشناسی ارشد مطالعات منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

چکیده

پیدایش حادثه هایی که موجب دگرگونی های جوامع می شوند، آغاز اتفاقاتی است، که رصد و نگرش تحلیل گرایانه می طلبد. حرکت هایی کهدامنه وسعت شان مرزهای غفلت را می زداید و نویدی از بیداری را سر می دهد. نویدی از تحولی عمیق در نظام های تشکیل دهنده و حاکمانکشورهای غفلت زده از جهل زدگی در سایه ظلمت و استثمار که گویا بر این حکم زاده شده بودند. کشورهایی که در اثر حکمرانیدیکتاتوری در منطقه ای می زیند، که جز به نابسامانی ها و استعماری غرب تن نداده و سرمایه اش را جز برای ذلت خویش بر باد نداده اند. امااکنون این بیداری، جنبشی بر پا کرده که سرآغاز جستجوی رساله حاضر در تفحص ماهیت های آن است. بیداری اسلامی بعنوان یک پدیدهمتاثر از نهضت فکری جمهوری اسلامی در عصر امروز در قالب یک جنبش اجتماعی و سازمانی رخ نموده است. این جریان در عرصهمنازعات سیاسی و امنیتی علاوه بر اینکه موجودیت و نفوذ خود را به اثبات رسانیده است می رود تا به قدرت بلامنازع نقش آفرین درسطح جهانی تبدیل شود. امروز امواج بیداری اسلامی به سرعت در حال پیشرفت در سراسر جهان بوده و ارزشهای اسلامی در حال احیامی باشند. موج بیداری اسلامی باعث شکست سیاست های استعماری شده است و دشمنان سعی دارند تا با این موج عظیم که در سراسردنیا فراگیر شده از هر راهی با بکار بستن حربه های گوناگون مقابله کنند. این مقاله با هدف بررسی تحولات اخیر خاورمیانه، در راستاینگرش تحلیل گرایانه از اتفاقات و دگرگونی در کشور یمن و بر اساس تئوری ها و نظریه های ارائه شده به بازشناسی ماهیت تحولات اینکشور در جهان عرب می پردازد. هدف از این بررسی در نتیجه نهایی رساله حاضر، دستیابی به زیر ساختهای ایجاد اعتراض های مردمی،و شناخت ماهیت جنبش ها بر اساس تئوری ها و عملکردهای تحولات کشورمذکور است. پس یافته های مقاله حاضر از تحلیل چالش ها وبحرانها، مفاهیمی را آشکار می کند که برای عنوان خیزش های مردم کشور مذکور قابل تأمل است. عناوینی چون انقلاب برای لیبی که دربررسی های نگاشته شده، نمایان است. یافته های تحقیق نشان از آن دارد که جمهوری اسلامی در جهت دادن به بیداری و احیای تفکراسلامی نقش هدایت کننده را ایفا نموده و ضمن مقابله با حرکتهای انحرافی در جهت وحدت اسلامی و حمایت از نهضت های اصیلاسلامی گامهای موثری را برداشته است.

کلیدواژه ها

هویت اسلامی، جهانی شدن، فضای مجازی، غربی شدن، مرزهای جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.